Ja, noen kommer til å få et redusert tilbud, vi er i en overgangsperiode i Sandefjord kommune

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Jeg hører hele tiden at vi skal ta det beste fra alle de tre sammenslåtte kommuner. Det betyr økonomiske utfordringer i kø.

DEL

MeningerJeg er ikke i tvil om hva jeg vil velge først, nemlig det beste fra tidligere Sandefjord kommune. En kommune som alltid har hatt en stabil og god kommuneøkonomi, som tar for seg dagens, men også fremtidig drift. En kommunes økonomi kan ikke styres fra år til år, vi må kunne møte fremtidige utfordringer som vi vet kommer, og de vi ikke er sikre på om kommer.

Og det er med bakgrunn i dette vi må bygge den nye kommunen, og det vil ta tid før alt er på plass. Derfor så må forventninger dempes, vi kan ikke levere de dyreste tjenestene, vi kan ikke gi de høyeste tilskudd og vi kan ikke svare opp alle forventninger med en gang. For gjør vi det, så vil utgifter på drift være langt høyere enn inntektene. Og det ønsker ikke vi i FrP å være med på.

En stabil og god drift i en kommune gir rom for å møte dagens og fremtidens behov. Derfor bør det være helheten og god økonomisk styring som gir grunnlaget for utvikling av den nye kommunen.

Vi skal levere gode lovpålagte tjenester til våre innbyggere, vi skal sørge for en balansert utvikling i hele den nye kommunen. Vi skal sørge for at det blir levert gode lovpålagte kommunale tjenester til alle innbyggere, men for noen så betyr det forandring, noen vil motta et redusert tilbud på ett område, mens man vil få et bedre tilbud på et annet område.

Regnskapsgjennomgangen etter 1. tertial er ikke hyggelig lesning, den viser utfordringer som vi har i vente. Jeg har klare oppfatninger etter å ha lest dokumentene: Våre driftskostnader må betydelig ned, lånerammen må ikke økes og det er begrenset mulighet for fremtidige investeringsbehov.

Det kan virke veldig dystert, men med moderasjon i en tid hvor det er mye usikkerhet og bruke litt mer tid på harmonisering, så vil vi kunne innfri mange forventninger på sikt.

Jeg oppfordrer spesielt Arbeiderpartiet til å begrense sin lovnader, jeg har fulgt mediene og ser at de lover å innfri det meste. Men de sier ingenting om hvordan de skal betale for det, det er etter mitt syn å føre folk bak lyset og bidra til en forvirrende sammenslåing av tre kommuner.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags