Noen vil sikkert tenke at Sp her er uansvarlige og ikke tar kommunens økonomiske situasjon og mål på alvor. Vi mener det er akkurat det vi gjør

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Mange av oss politikere følte at vi fikk en skikkelig kalddusj ved fremlegg av 1. tertial i vår nye kommune. Ca. 30 millioner i merforbruk tar man selvfølgelig alvorlig.

DEL

MeningerPå den annen side hadde det forundret meg veldig om vi hadde skutt «innertier» i kommunens første budsjett år. Vi har mange omstillinger og systembygginger i gang, underveis og i fremtiden. Politikere og administrasjon har også måttet ta inn over seg at det er veldig omfattende og krevende å fusjonere tre kommuner. Som en del av posisjonen foreslo vi uspesifiserte innsparingsforetak i økonomiplanen. For Senterpartiets del ser vi nå at denne prosessen er mer omfattende enn vi skulle tro og ser oss nødt til å tenke litt annerledes og fremtidsrettet enn å spare oss inn i fremtiden for enhver pris.

Vi må gjøre kloke valg. Vi må gjøre investeringer som er langsiktige og utviklende for vår nye kommune. Da er det som ellers i næringslivet man må legge noe i «potten» for å få gevinst i fremtiden. Man må tenke som den første bonden som begynte å gi kua kraftfor i tillegg til gras. Det kostet penger, men han fikk mye mer melk etter hvert. De som ikke tok sjansen, de sakket akterut, og for dem var avviklingen i gang.

Noen politikere mener at i vår situasjon må vi virkelig spare på kruttet og i hvert fall ikke investere i ting som ikke er lovpålagt. Det går bra en stund å «lappe sår og spjelke bein», men det fører dessverre ikke til fremtidsrettet verdiskaping.Det er derfor vi nå må tørre å satse på fremtiden, mener vi i Senterpartiet.

Bjarne Somerstad.

Bjarne Somerstad.

Vi må nå investere i tre grunnleggende ting for å ha sunn utvikling i verdiskaping, demografi og attraktivitet i vår kommune. Investering i boattraktivitet med gode oppvekstvilkår der folk virkelig vil bo og utvikle seg, besøksattraktivitet der gjestene trives så godt at her kunne de tenke seg å komme tilbake med venner og næringsattraktivitet der innovative og verdiskapende virksomheter har gode vilkår og utviklingsmuligheter. Dette er ikke lovpålagt i en kommune, men er helt avgjørende for å lykkes med å yte tjenester i et langsiktig perspektiv. Da må vi våge å satse. Modige politikere lager seg mål og satser på langsiktige investeringer som skaper bidrag til velferd fremover i flere år.

Noen vil sikkert tenke at Senterpartiet her er uansvarlige og ikke tar kommunens økonomiske situasjon og mål på alvor. Vi mener det er akkurat det vi gjør. Våre tanker om å investere i fremtiden skaper reaksjoner blant mange som ser at man kan få det litt «annerledes» en periode og noen utfordringer i økonomisk handlingsrom en periode.

Men utvikling i fremtiden koster. Det motsatte av utvikling er som kjent avvikling. Det vil vi i Senterpartiet ikke være bekjent av. Det er ikke sikkert vi høster gevinst av å satse på disse verdiene i min politiske periode. Det er heller ikke viktig, bare en blir husket for å satse på langsiktige oppbyggende løsninger.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags