Tenker stort – og handler raskt

Andebu tenker stort, mens Sandefjord står handlingslammet igjen på sidelinja.

Andebu tenker stort, mens Sandefjord står handlingslammet igjen på sidelinja. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Mens "Tenk stort"-bokstavene har møtt motstand i byen, har det gått atskillig bedre – og raskere – på landet.

DEL

I Andebu får de det til. For mens noen store bokstaver i en park i Sandefjord har støtt på problemer, går ting langt smidigere på bygda.

Plutselig var de bare der – ni store bokstaver i den fineste kryssfinér. Og attpåtil på plenen rett utenfor herredshuset. Dette vitner om effektivitet og gjennomføringsevne man bare kan drømme om inne i byen. Kanskje litt av dette kan smitte over på byfolket når man om et snaut år slår seg sammen?

Sandefjord Næringsforening kjente mandag morgen ikke til hvem som står bak stuntet. Om de nå kommer til å flytte hele "Tenk stort"-prosjektet til Andebu, gjenstår å se.

Bokstavene har kommet opp raskere enn de fleste demokratiske prosesser vanligvis legger opp til. Her har noen enten omgått reglene, eller så har vedkommende hatt hjelpende kontakter langt inn i herredshusets korridorer.

To mistenkte

De første tipsene vi fikk inn pekte i retning av to mistenkte miljøer: Ettmålsklubben og Andeburevyen.

Øyvin Hansen i Ettmålsklubben – fotballklubben du er medlem i så lenge du bare har scoret ett mål for Andebus B-lag – tar ikke på seg skylda for stuntet.

– Dette kjenner jeg faktisk ikke til, selv om jeg skjønner at vi er mistenkte. Mulig Andeburevyen vet mer. De skal nemlig ha om "Tenk stort" i årets revy, tipser Hansen.

Han bør vite hva han snakker om, siden han har levert mange av tekstene til revyen.

– Vi spurte ingen

Det var i nattens mulm og mørke det hele skjedde. Ivrige sjeler hadde hatt snekkerverksted på lørdag, og benyttet seg at mørket natt til søndag.

Med all debatt og avslaget fra Sandefjords kultur- og fritidsutvalg friskt i minne, var det langt enklere i Andebu.

– Vi spurte ingen, men bare satte det opp. Etterpå ringte jeg en kar i teknisk etat. Han syntes det var litt kult, og sa det var greit. Han har lovet å si ifra dersom det blir for mye trøbbel, forteller "synderen", Jonas Haukjem.

Han er revysjef for Andeburevyen som har premiere på lørdag, og forteller at der er kommunesammenslåing hovedtemaet. En annen sak er hva de nå skal gjøre med Herredshuset.

– Arnie Gonzales har tatt med seg bokstavene fra byen, og jeg kan avsløre at han har noen ideer, sier revysjefen hemmelighetsfullt.

Trøbbel har de langt fra fått – bare mange positive tilbakemeldinger.

Revysnekkerne anser seg nå som eksperter i å snekre "Tenk stort"-bokstaver. Så hvis de vil ha noen tips i Sandefjord Næringsforening, er det bare å ta kontakt, opplyser revygjengen.

Spaltestoff

Her er et utklipp av meninger og saker om bokstavene i Sandefjord:

AP-politiker slår tilbake: – Vi holder ingen for narr

Nå tenkes det ikke bare stort, men også veldig bredt

– Holder folk for narr

Hva med «Tenk stort» på Park-taket?

Flertallet vil ikke ha bokstavene i Badeparken

Bak Henrik blir det fire meter høye bokstaver 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken