Vi har sovet i timen, gjør klar for omkamp!

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Hallo, folkens! Og nå skriver jeg til innbyggerne i Andebu, Sandefjord og Stokke. Vi skal nemlig snart vandre under én og samme fane.

DEL

MeningerEr vi i ferd med å få vedtatt et kommunevåpen som svært få er begeistret for? I så fall er det vel greit å få den tenkepausen som Stokkes varaordfører Nils Ingar Aabol nå fikk gjennomslag for.

Mens den pågår kan vi menige synsere komme på banen og uttrykke vår tvil. Eller for balansens skyld, vårt eventuelle samtykke.

Hvor viktig er forresten et kommunevåpen? Er det noe mer enn et merke som skal stå på brevark, nettsider, flagg, skilt etc.?

Hvis det er hovedformålet, kan det like gjerne ha en dekorativ effekt, som for eksempel en stilisert blomst.

Men hvis kommunevåpenet skal være et samlende symbol for en ny kommune med et inderlig ønske om å være og fremstå som et kraftfullt, moderne og attraktivt etableringssted for mennesker og bedrifter, er neppe det nesten vedtatte forslaget en fulltreffer. Slik jeg ser det.

«Fangstmann» peker bakover i tid. Det gjør også vikingskip og hval.

Det får meg til å stille spørsmål om et kommunevåpen nødvendigvis må være tilbakeskuende. Kan det ikke heller peke mot og symbolisere noe friskt, fremtidsrettet og visjonært?

Hva med en omkamp? At tenkende politikere under tenkepausen sier de stiller seg tvilende til det som hittil foreligger av forslag.

Samtidig sier de at det er tid nok til å tenke nytt.

Da kan de utlyse et nytt oppdrag og gå til en profesjonell og anerkjent designer, eller flere, og si at du står fritt til å foreslå et kommunevåpen innenfor heraldikkens begrensninger.

Jeg skriver dette også i håp om at andre med meninger om saken henger seg på med leserbrev. Selv har jeg vært passiv og latt forslagene fare forbi uten kommentarer.

Nå kom Sandefjords Blads oppslag onsdag 27. april og Nils Ingar Aabols tenkepause som en vekker.

Trolig er det flere av oss i den kommende storkommunen som har sovet i timen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags