Gå til sidens hovedinnhold

Komplett har snudd underskudd på 300 millioner kroner til overskudd.

Komplett opplever en solid vekst. Det skjer etter at selskapet har gjort en rekke endringer for å snu «skuta».

Komplett var i mange år landets suverene netthandelgigant, som gikk med solid overskudd, år etter år. Men de siste årene har selskapet trøblet mer, og ifølge Dagens Næringsliv måtte konsernet i 2018 bokføre et underskudd på nærmere 300 millioner kroner.

Komplett-gruppen satset da på flere hester. For fra å være en netthandelbutikk med fokus på teknologi, utvidet Komplett med årene porteføljen til også å inneholde alt fra apotek, sminke, barneutstyr, bilder og eierskap i en dagligvarebutikk på nett, for å nevne noe.

LES OGSÅ:

Konsernet valgte etter hvert en litt mindre ambisiøs strategi ved å satse smalere igjen. Det har gitt resultater. For nå er underskuddet i hundremillioners klassen, snudd til tosifret millionoverskudd i 2019 ifølge DN.

– Motivasjonsmessig er det morsomt å snu dette. Vi er veldig glade for å være tilbake, sier konsernsjef Lars Olav Olaussen til avisen, som håper at 2020 blir enda bedre enn fjoråret.

– Vi konsentrerer oss nå om kjernevirksomheten som er konsumelektronikk i Norge, og jobber med driftsforbedringer og kunderopplevelser.

Ifølge DN hadde Komplett en omsetning på 7,5 milliarder kroner i fjor. Overskuddet før skatt ble på 27 millioner kroner.

LES OGSÅ: Komplett Arena er historie: Nå er denne stadion navnløs

Kommentarer til denne saken