Gå til sidens hovedinnhold

Lørdag kupper Mina (15) Hjertnes-scenen

Artikkelen er over 5 år gammel

Hun er bare 15 år og går fortsatt på ungdomsskolen. Likevel har hun en sangkarrière bak seg andre bare kan drømme om. Og det er mer i vente.

Lørdag kveld ryddes scenen i Hjertnes kulturhus for å gjøre plass til Rita Eriksen og hennes etter sigende smektende tolkninger av det som for mange er sangfuglen par excellence, avdøde Eva Cassidy.

Vel verdt et besøk i seg selv, men det er enda en god grunn til å ta plass i kulturhuset, der selve scenen for anledningen er rigget om til en intim kafékonsertsal.

– På grunn av hotellstreik måtte vi avlyse på Park hotell, men staben i Hjertnes kastet seg rundt og gjorde plass til oss, forteller Morten Hagevik i Konsertkameratene, arrangør for lørdagens happening.

Skriver alt selv

Men, tilbake til hvorfor det er flere grunner til å ta plass ved kafébordene lørdag kveld.

Grunnen heter Mina Nystad, en såkalt singer/songwriter fra Sandefjord. Hun er fra en mildt sagt musikalsk familie og har syslet med musikk siden hun var under meter'n høy. De siste årene har hun ikke bare syslet, hun har også vært svært hardtarbeidende og målrettet.

Det har resultert i en rekke opptredener, blant annet på Fjordfesten og deltakelse i MGP jr. Vinner av Norsk Kulturskoleråds Drømmestipendet for 2014 kan hun også føre opp på CV-en. Lørdag tar hun altså plass foran flygeltangentene i Hjertnes og serverer egenskrevet materiale.

– Mina er en spennende ung artist som vi har stor tro på, sier Morten Hagevik, som gleder seg til hva 15-åringen kommer med.

Koser seg på scenen

– Jeg har plukket et utvalg av egne låter, som tekstuelt følger en rød tråd. Jeg mener også programmet står i stil til det Rita Eriksen kommer med, sier Mina, som understreker at Eriksen er en stor helt for henne.

– Er du nervøs for å opptre i dette formatet? Bare deg, stemmen din, et flygel og egne låter?

– Nei, faktisk ikke. Jeg føler meg trygg bak pianoet. I hvert fall gleder jeg meg mer enn jeg er nervøs, sier 15-åringen.

Hun vet at det er en beinhard bransje hun satser i, men det skremmer henne ikke.

– Tro det eller ikke, men for meg er det viktigste musikken. Ikke å bli popstjerne.

Vi tror henne.

Kommentarer til denne saken