Slik blir du en bedre mann: Syng i kor

Luke 21: Mannskoret Sønner av Døtre skal synge for full hals ved Torvet i Sandefjord onsdag 21 desember kl. 17:30.

Luke 21: Mannskoret Sønner av Døtre skal synge for full hals ved Torvet i Sandefjord onsdag 21 desember kl. 17:30. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Koret vårt er mye mer enn selve sangen. Felleskapet gjør oss i stand til å foreta bedre valg i livet.

DEL

Det mener John Haugland som er lidenskapelig opptatt av korsang, og han fortsetter:

– Det er ikke sangferdighetene som er det viktigste. Vi tror at i et godt felleskap skapes fin musikk, sier han

I Mannskoret Sønner av Døtre fra Sandefjord Normisjon er det nemlig stor variasjon på sangerfaring. Noen er drevne solister, andre er helt uerfarne korsangere, men gjennom sangen har de funnet en fellesnevner. Nemlig et godt felleskap. Et felleskap som alle trenger.

Onsdag 21 desember klokken 17.30 får du anledning til å høre hyggelig korsang på torvet. Etter kalendersangen reiser guttene til besøk på et par sykehjem og synger.

– Vi tror at mannskoret kan være et fellesskap, der vi kan snakke sant om livet, og foreta gode valg her livet. Rett og slett bli en bedre mann både i korsammenheng, og ellers i livet, sier John Haugland.

LES OGSÅ: Disse skal Hvalkjæften støtte i årets kulturelle julekalender

Haugland mener at dette ikke er for ambisiøst, men hvis medlemmene i koret er i stand til å lære av hverandre, og ta til seg gode råd, så mener de at det er fullt mulig at mannskoret kan være et slikt felleskap.

I snart fire år har en gjeng menn i sin beste alder fra 20 årene til slutten av 50 årene  møttes annenhver torsdag. Ingridiensene godt bakverk fra Halvorsen Konditori, sangen, praten, felleskapet og kaffe får like stor plass på øvelsene. De sanglade og livsglade mennene har svært ulik bakgrunn, både sosialt og musikalsk. De er likevel svært takknemlige for å spille på lag med hverandre, og knytte bånd på flere nivåer.

Koret har ikke ligget på latsiden. 1. desember hadde de egen julekonsert. Det samlet fullt hus og god stemning. Oppskriften på denne konserten skal de bygge videre på til neste jul. It's hard to be a nissemann, så det årlige julebordet ble det ikke plass til i årets julestri.

Utpå nyåret blir det likevel nyttårsfest med en meget prestisjetung bowlingturnering.

Hvalkjæftens julekalender

Et samarbeid mellom mannskoret Hvalkjæften, Sandefjord Røde Kors, Sandefjord Byen Vår, Sandefjords Blad og Sandefjord kommune.

Stor kulturdugnad gjennom hele førjulstida, med kulturinnslag hver ettermiddag fra 1. til 24. desember i sentrum.

Hva, hvor og når blir presentert på sb.no dagen før lukeåpningen, og i papiravisa på den aktuelle dagen.

Pengene går til sommerferie for utviklingshemmede barn fra Sandefjord.

Har du lyst til å støtte prosjektet kan du bruke Vipps 70420 eller giverkonto 1638.06.28426 (merk med «sommerleir»).

Artikkeltags