Jeg ser ordfører sier at man ikke skal rope ulv før den kommer. Problemet er at viruset er usynlig, og derfor må man gjøre tiltak før den kommer. (Virus dreper mange flere mennesker en ulv).

Nå er viruset her allerede, og alle må gjøre en dugnad for få stoppe hyppig spredning. Det er ikke nok å følge regjeringens nasjonale smitteverns krav når det er fare for mye spredning, det har vært opp til kommunene å ha strengere regler. Jeg har vært på flere legekontorer i nabokommunene, og der har de vært mye nøyere med smittevernet enn et legesenter i Sandefjord. Når legestanden ikke forstår alvoret, blir det vanskelig.

Det ser ut for meg som at de som taper mest på Covid-19, er de som forstår minst. Det er vel egoismen som rår for mange. Politikerne balanserer vel på en knivsegg om dagen.

Nå er det også viktig at folk ikke senker skuldrene for mye, når de har fått vaksine. De kan fremdeles være smittebærere. Jeg ser dødsfallene har gått ned og det er et godt tegn, men ingen grunn til å tro at det er over. Håper dette marerittet snart er over.