Byens nest eldste korps jubilerer i Hjertnes

Øvelse gjør mester: Dirigent Rimul terper og terper. Intet skal overlates til tilfeldighetene når man inviterer til festkonsert i Hjertnes kulturhus. Alle foto: Atle Møller

Øvelse gjør mester: Dirigent Rimul terper og terper. Intet skal overlates til tilfeldighetene når man inviterer til festkonsert i Hjertnes kulturhus. Alle foto: Atle Møller

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det øves, terpes og gjentas i kjelleren på Sandefjord videregående skole. Sandefjord musikkorps er inne i sin siste øvelse før søndagens store jubileumskonsert.

DEL

– Vi tar den en gang til, roper dirigent og kunstnerisk leder Thomas Rimul.

Dirigenten gir seg ikke:

– Én gang til sier han.

Og sånn fortsetter det.

Musikalsk reise

Det må kanskje til for å levere en konsert som skal ta med korpset og tilhørerne på en musikalsk reise gjennom ni tiår. Musikken vil representere hvert tiår siden starten i 1925.

– Vi har ikke valg det mest spesielle materialet.

 Mye er kjent stoff og originalskrevet for korps, bortsett fra Valdresmasj, som ble arrangert for korps av komponisten selv på 1950-tallet, sier korpsets Lisbeth Wasbråten.

Hun forteller at grunnen til at Valdresmarsj er med på programmet er at komponisten Johannes Hanssen flere ganger har dirigert korpset.

Under jubileumskonserten skal korpsets nye æresmedlem og tidligere dirigent, Odd Terje Lysebo, dirigere et av stykkene.

Resten av konserten blir ledet av Thomas Rimul.

Spydspissene

Kveldens konferansier er Per Øien. Han skal binde det hele sammen med anekdoter, bilder og film fra korpsets rikholdige historiske arkiv.

– Jeg har funnet fram mye gammel film. Kanskje mest fra 1950-tallet, så dette vil sette minnene i sving og bli et hyggelig gjensyn for mange eldre, sier Øien.

90 år gamle Sandefjord musikkorps er byens nest eldste korps, men de påstår at de har klart å henge med i tiden.

– Vi har faktisk vært ganske framtidsrettet i repertoaret og blitt flinke til å treffe publikum, sier Wasbråten.

På spørsmål om hvem som spiller i korpset, forteller fløytisten at det er de eldste i skolekorpsene som kommer til dem. De som er interessert i å ta opp instrumentene litt flere enn én gang i uka.

– Vi er spydspissen, sier hun.

 

Artikkeltags