– Drivhuset er fullstendig overtent og det ryker kraftig, meldte politiet om grytidlig mandag morgen.

De kunne deretter opplyse om at Vestfoldbanen ligger tett på bygningene som brant, og at togtrafikken var stoppet på grunn av brannen.

– Flammehav

– På vei til stedet så vi et flammehav og det var i realiteten ikke noe vi kunne gjøre, bortsett fra å skjerme. Tre store drivhus er tapt. Mens brannen var på det mest intense., måtte trafikken på jernbanen stoppes, sier Tor-Atle Jakobsen i Vestfold Interkommunale Brannvesen, på deres twitterkonto.

En snau time etter at meldingen om brannen kom, opplyste Bane NOR om at Vestfoldbanen er åpen for trafikk igjen. De la til at passasjerene måtte regne med forsinkelser som følger av brannen.

– Vi har kontroll på stedet og togene på Vestfoldbanen kan passere, sier Tor-Atle Jakobsen.

I 7.30-tiden gikk togtrafikken som normalt igjen.

Brannvesenet opplyste videre om at deres innsats hindret brannen i å nå en større gasstank.

– Ved aktiv innsats klarte mannskapene å kjøle ned en oljetank som lå tett på brannen. Temperaturen på den tanken var langt over hundre grader, men er nå langt under hundre grader etter en lengre innsats, sier brannmester Sven Erik Anderssen.

Ingen savnet eller skadet

Politiet opplyser ellers om at store deler av bygningsmassene er nedbrent og at ingen personer er savnet som følger av brannen. Det er heller ikke meldt om personskade.

– Brannvesenet foretar nå en kontrollert nedbrenning av drivhus i bedriften. Heldigvis er det konstatert at ingen personer har kommet til skade i brannen, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Espen Reite, til Østlands-Posten.