Sylvi er en fantastisk murbygger, det skal hun ha. Men vi står langt fra hverandre i politikken.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Ikke å undres over at nordmenn som ikke har mye til overs for kristendom og «de religiøse» blir frustrert og forvirret over innvandringsdebatten mellom KrF og FrP, representert ved Sylvi Listhaug som deres mest profilerte kristne politiker. Som en ihuga KrFer kan man bli litt forvirret selv.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Hvordan kan Sylvi og jeg hente livsinspirasjon fra den samme kilden og ende opp med så ulikt verdensbilde og forståelse av hva som er rett og galt. Men så er det nettopp min tro, mitt kristne menneskesyn og KrF-engasjement som gjør at jeg har umåtelig stor respekt for Sylvi og hennes helhjertede iver i forhold til det hun tror på.

KrF arbeider for mangfold, kreativitet, livsutfoldelse og et fargerikt fellesskap. Kristendemokratiet bygger på at en tror på «noe som er større enn oss selv». Det gir rom for undring og ydmykhet.

Men at Sylvi og jeg på tross av felles tro har svært ulikt politisk verdisyn, kan ikke fornektes.

Sylvi Listhaug (FrP).

Sylvi Listhaug (FrP). Foto:

Sylvi Listhaug slår seg for brystet med stolthet over å være arkitekten bak Europas strengeste innvandringspolitikk, hun inviterer gjestfritt ministerkollega fra Danmark og får ros og beundring i belønning.

På en gudstjenesten i Sandefjord kirke i sommer siteres et oppslag fra en kirkevegg i USA: «Hvis du er heldigere enn andre: Bygg et lengre bord, ikke en høyere mur». Prestens budskap er åndelig veiledning til menigheten - jeg lar det bli næring til mitt politiske verdisyn.

Sylvi er en fantastisk murbygger! Som KrFer ønsker jeg meg et lengre bord med plass til mange ulike mennesker. Et «hjem» hvor etnisitet, seksuell legning, alder, funksjonsnivå, språk, ulikt kulturuttrykk og religiøst ståsted oppfattes som ytre staffasje og mennesket er den egentlige verdien. Det skal være ro og orden rundt bordet, nok mat og ikke flere gjester enn at vertskapet er i stand til å betjene og servere. Målet for samtalene og fellesskapet rundt bordet skal være å stimulere til gjensidige vennskap og en broket forsamling, hvor alle bidrar. Muren skal være så høy, sikker og trygg at vi vet hvor grensen for det som kan betegnes som «vårt norske hjem» går. Men så lav at solen slipper inn og vi bevarer den gode utsikten mot den store vide omverdenen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.