Kallmyren, Liza Marklund, Kari Elise Engen (oversetter), Cappelen Damm, 2023

«Ikke takk ja til den nye jobben, det vil ende med døden». Dette er trusselen sønnen til politisjef Wiking Stormberg mottar, anonymt. Brevet er håndskrevet, og Wiking mener å kjenne igjen både håndskriften og bumerket. Det ligner på håndskriften til hans kone, og bumerket, en stjerne, er det samme hun alltid signerte med. Wiking lurer på om han er i ferd med å bli gal, hun druknet jo i myra for 30 år siden. Wiking skjønner at det ikke var en tom trussel, når den ansatte som tok jobben, i stedet for sønnen, dør i en «ulykke». Jakter han et spøkelse, eller finnes det en annen forklaring på det som skjer?

En helt annen historie, Stefan Ahnhem, Henning Kolstad (oversetter), Aschehoug, 2023

Det kjente bloggeren Coco blir funnet brutalt drept, og etterforsker Malin Rehnberg blir satt på saken. Tidlig i etterforskningen mistenkes en stalker. Mannen får nakkehårene til å reise seg. Han er iskald og manipulerende, men selv med sterke indisier, får Malin beskjed om at han må settes fri. I stedet krever sjefen at hun skal prioritere en pågående trafficking-sak. Når det skjer nok et drap, kan det se ut som det kan være en sammenheng. Det at Malin er egenrådig og sta, gjør at hun havner i situasjoner som kan koste henne livet.

Mordene på Fleat House, Lucinda Riley, Benedicta Windt-Val (oversetter), Cappelen Damm, 2022

Da skolens verste mobber blir funnet død, er skolens rektor raskt ute med å kalle det en tragisk ulykke. Det lokale politiet er ikke like sikre, og kaller inn forsterkninger fra London. Etterforsker Jazmine «Jazz» Hunter, tar saken, under sterk tvil. Det viser seg raskt at dødsfallet ikke er en ulykke, men et mord. Saken blir ikke enklere da en av skolens elever forsvinner, og det blir gjort et grusomt funn i kjelleren på skolen. Dette er en klassisk britisk krim, med mørke hemmeligheter og skjulte motiver, som ligger flere tiår bakover i tid.