Mann siktet for drap på kvinne

Foto:

Politiet har siktet en mann i 40-årene for drap på Nina Bråthen (46), som ble funnet død i leiligheten sin på Fjell 23. juli i år.

DEL

(Drammens Tidene): Etterforskningen har vist at kvinnen døde en gang i løpet av juli 2019.

Saken ble innledningsvis etterforsket som et mistenkelig dødsfall, og i løpet av etterforskningen ble politiets mistanke om at det var et drap styrket.

Kjæresteforhold

- Den tid som er medgått fra funnet av kvinnen til en pågripelse, har gått til omfattende teknisk og taktisk etterforskning. Skjellig grunn til mistanke mot en bestemt person ga i slutten av november grunnlag for pågripelse og begjæring om fengsling, sier politiinspektør Magnar Pedersen.

– Hva gjør at dere mener det er et drap?

– Det skyldes skader på offeret, men vi ønsker ikke å si noe mer om skadene ennå, sier Pedersen.

Dokumentene i saken er foreløpig klausulert også for forsvarer. Den mistenkte mannen i 40-årene, som opprinnelig er fra Vestfold, ble pågrepet fredag. Ifølge politiet hadde den siktede et slags kjæresteforhold til avdøde.

Ifølge Dagbladet skal det ha vært naboer som varslet om dødsfallet, etter at de merket lukt fra leiligheten hvor kvinnen bodde.

– Vi er usikre på dødstidspunktet, men hun kan ha ligget død i flere uker, sier politiinspektør Pedersen til Drammens Tidende.

LES OGSÅ: Etterforskere var innom blokka hele tida: – Klart det er ekkelt(dt+)

Ønsker tips

Politiet ønsker publikums hjelp og ber om tips.

– Politiet har tatt en rekke vitneavhør, men antar at det likevel kan være opplysninger som ennå ikke er kommet til politiets kunnskap. Selv om vitner selv skulle mene at deres opplysninger ikke er interessante, ber vi om at vitner kontakter politiet. Dette gjelder ikke minst observasjoner av avdøde med videre, opplyser Pedersen.

Fengslingsmøtet ble holdt i Drammen tingrett i dag kl. 12.

– Hun var redd ham

Artikkeltags