– Han var i en tilstand der det rett og slett var uforsvarlig å gjennomføre showet. Vi måtte ta en beslutning, og det var åpenbart at det eneste riktige var å avlyse showet, sier Lars Fuglevik, seksjonsleder for kultur og kino i Sandefjord kommune.

Komikeren Kristian Valen er på turné med sitt show «Åsted Valen». Sandefjords Blad har blitt kontaktet av flere tilskuere, som forteller at det ble en kort seanse i Hjertnes.

– Det var en skandale, for å si det rett ut, sier Erik Caspersen, som var på showet med kona.

En annen tilskuer, Mathias Hansen, er heller ikke særlig fornøyd.

– Det var flere i salen som ba ham om å snakke mer tydelig, sier Mathias Hansen, som hadde fått billetter til showet sammen med samboeren.

Fuglevik sier kort tid etter showet at samtlige tilskuere skal få refundert billettene.

– Alle som har kjøpt billetter på nett har vi allerede lagt til tilbakebetalingen inn. På mandag vil vi følge opp de som har kjøpt billett lokalt på kinoen, sier seksjonslederen.

Beklager på det sterkeste

Lørdag sender Valen ut en melding hvor han beklager på det sterkeste overfor publikum.

– Jeg beklager på det aller sterkeste det som skjedde under showene i Horten og Sandefjord, og den skuffelsen som publikum fikk. Jeg innser nå at jeg trenger hjelp og at jeg vil gjøre alt for å kunne komme tilbake som en ny og bedre Kristian, uttaler han i en kommentar sendt til Sandefjords Blad og flere andre medier lørdag.

LES OGSÅ: Et rikholdig kulturtilbud i dagene framover

Er på turné

Showet til Kristian Valen er i utgangspunktet et gjensyn med Kristian Valens populære karakterer. Turneen med showet «Åsted Valen» startet i Odda Kulturhus i slutten av februar. Han har også hatt show i Voss og Horten. Laagendalsposten melder at showet som skulle vært i Kongsberg lørdag nå er avlyst på grunn av sykdom.

«16 år har gått siden Kristian Valen fikk sitt gjennombrudd som gjorde ham til Norges mestselgende komiker. Nå kommer han endelig tilbake til Sandefjord med sitt nye show, fem år etter at han sist besøkte byen. Det blir som vanlig parodier på TV-program, artister og kjendiser fra inn- og utland i kjent Valen stil», opplyses det i pressemeldingen til showet.