Når stjerneskuddet Ida Stein fra Sandefjord synger siste strofe i Bakgården fredag 21. august og lysene slås av etter at siste gjest har drukket ut den kvelden, kan innehaver Lotte Gaarder notere ikke mindre enn 18 konserten siden startskuddet for konsertsommeren gikk i slutten av juni.

Det betyr en skryteliste på samme antall konserter som Vestfoldfestspillene hadde i jubileumsåret 2015. Ikke dårlig for en kaféeier som, etter eget utsagn, ikke forstår seg på showbusiness i det hele tatt.

Har løftet seg i år

– Jeg var fryktelig nervøs da det gikk opp for meg hvor omfattende konsertprogrammet ble. Konkurransen om konsertgjengerne er veldig stor i Vestfold sommerstid, sier Gaarder.

Årets sommer er tredje sommeren på rappen Bakgården satser skikkelig på konserter. Den første ble på ingen måte noen økonomisk gladsommer, men den andre «gikk alt så meget bedre». I år har det løftet seg ytterligere.

– Jeg er veldig fornøyd. Det har vært en perfekt bysommer, sier Gaarder.

Kafégründeren forteller om sprengt kapasitet både når det gjelder kjøkken, spiseplasser og folk til å jobbe. Men forteller samtidig om veldig mange gode tilbakemeldinger, god arbeidsmoral hos de ansatte og ikke minst: at de tallrike gjengangerne blant gjestene i Bakgården har fått besøk av mange nye fjes, særlig turister.

– Folk begynner å skjønne konseptet, tror innehaveren.

Fredag med Nergaard

Tut og kjør for kafédriften har det altså vært, og det samme er sannelig tilfellet for konsertdriften også. Det betyr at arrangøren, allerede før vi har rundet midten av august, kan fortelle at hun også neste år stiller sal og scene til disposisjon. Godordene og tilbakemeldingene varmer for godt til at hun klarer å la være.

Men det er neste år. Det er fortsatt tre konserter til igjen av sommerprogrammet før lysene slukkes etter Ida Stein neste fredag.

Fredag kveld burde bli av den fløyelsmyke sorten, når Silje Nergaard med musikere kommer på besøk. En artist som har stått på ønskelista lenge.

– Jeg fikk først nei, men ga meg ikke, forteller Gaarder.

Lørdag kan vi glede oss til en humørfylt aften med Fattigmannsbandet og neste fredag kommer altså Ida Stein.