Gunn Strand Eliassen i kultur- og fritidsetaten i Sandefjord kommune har med andre ord lang fartstid i Markedet for scenekunst (MfS), som altså startet i Sandefjord.

Siden har det blitt en nasjonal arena for presentasjon, kjøp og salg av profesjonell scenekunst for barn og unge. Og etter hvert også en sentral møteplass for det norske scenekunstmiljøet.

Lange ventelister

Med årene har markedet vokst seg mer og mer populært, og derfor blitt viktig som nasjonal leverandør til Den kulturelle skolesekken.

– Vi har ventelister hvert eneste år og forestillingene som vises fram, er et resultat av grundig utvelgelse. Det er flere artister og utøvere som ønsker å opptre, enn det vi har plass til i programmet, sier prosjektlederen. MfS er et samarbeid mellom Sandefjord kommune og Vestfold fylkeskommune.

Fra statlig hold blir det støttet av Norsk kulturråd.

Ideen bak det som i de første åra het Teatermarkedet, var at arrangører av barne- teater i bibliotekene og på kulturhus skulle slippe å reise rundt og lete etter egnete forestillinger.

Den spede ideen ble omfavnet og sammen med Markedet for musikk i Larvik, setter MfS Vestfold og Sandefjord ettertrykkelig på det nasjonale kulturkartet.

Yrende liv i tre dager

Det blir anslått at omkring 2.600 scenekunstnere i årenes løp har fått vist seg fram. I fjor var det 3.000 besøkende i løpet av tre dager, og denne uka skal 150 scenekunstnere fordelt på 30 forestillinger vise seg fram på seks forskjellige scener i Hjertnes kulturhus.

Fredag klokka 13.30 i hovedsalen er markedet åpent for alle med forestillingen «Magiens verden». Gratis.