«Natt i Nisseland» dobler antall forestillinger og reiser Østlandet rundt

SKAL BRYTE EN FORBANNELSE: Nisseassistenten Claus (f.v.) spilles her av produsent og skuespiller Philip Bøckmann. I juleforestillingen drar han ut på et skummelt eventyr sammen med kusken Igor (Ståle Nedrum) og barnehjemsbarna Mina og Mats (Beatrice Akselsen og Henrik Mogen).

SKAL BRYTE EN FORBANNELSE: Nisseassistenten Claus (f.v.) spilles her av produsent og skuespiller Philip Bøckmann. I juleforestillingen drar han ut på et skummelt eventyr sammen med kusken Igor (Ståle Nedrum) og barnehjemsbarna Mina og Mats (Beatrice Akselsen og Henrik Mogen). Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Den 29-årige produsenten Philip Bøckmann har truffet såpass godt med juleforestillingen «Natt i Nisseland» at han nå utvider til turné over hele Østlandet.

DEL

I tillegg til utvidet nedslagsområde, dobles også antall forestillinger og trolig også omsetningen.

– Det er allerede, før turneen har startet, solgt 4.000 billetter totalt, og vi må bare selge 1.000 til for at produksjonen skal gå i null. Så det ligger an til å gå veldig bra, sier Bøckmann.

Barne- og familiemusikalen vises i Hjertnes lørdag 25. november, som blir ett av de totalt 22 stoppesteder før jul i år.

LES OGSÅ: Valen-koret legges ned

Vil starte tradisjon

«Natt i Nisseland» handler i korte trekk om at hele Nisseland blir forhekset på den travleste dagen i året. Det skaper problemer, som nisseassistenten, to barnehjemsbarn og en kusk blir nødt til å ordne opp i.

Den 29-årige produsenten er opprinnelig fra Sarpsborg, men bor nå i Oslo.

Forestillingen ble vist 10 ganger i Østfold i fjor. Halden24 trillet terningskast seks og omsetningen endte på rundt 700.000 kroner. I år er målet å doble omsetningen for at produksjonen skal gå i null.

– Vi ønsker at dette skal bli en juletradisjon på hele Østlandet, så alt som går i overskudd i år vil gå til neste års produksjon, sier Bøckmann.

LES OGSÅ: Kreftsyke Liv ønsket en utstilling med kunsten sin etter at hun var død. Nå viser vennene fram maleriene

Vurderer lokale skuespillere

Forestillingen involverer totalt 40-50 personer med alt fra skuespillere til lyd og lys. Det er basert på et gammelt stykke skrevet av Benedict Parton, som Bøckmann ønsket å gi nytt liv til.

– Etter å ha gjort to produksjoner med Riksteatret, nå sist Kardemommeby som besøkte Hjertnes, synes jeg måten de jobber på er veldig flott. Derfor er denne turneen bygget litt rundt de samme prinsippene. Neste år ser jeg på mulighetene til å ta med barn fra Vestfold inn i forestillingen, sier Bøckmann.

Artikkeltags