Gå til sidens hovedinnhold

– Beste kulturelle skolesekk noensinne

Artikkelen er over 4 år gammel

«Dyrenes karneval» i Midtåsen setter en ny standard for Den Kulturelle Skolesekken. – Dette er det beste jeg har sett fra Skolesekken noensinne, sier en lærer som har vært på DKS-forestillinger i mange år.

«Se der!» «Ååh, oi!»

Det var ingen tvil om at turen gjennom parkanlegget på Midtåsen engasjerte barna. Her dukker det ene dyret etter det andre opp fra skogen, både kjente og mindre kjente.

Det var ingen tvil om at barna likte det de var med på da de troppet opp ved porten til Midtåsen tirsdag formiddag. De sto som fjetret, og hadde alle sanser rettet mot det som skjedde i skogen rundt praktboligen.

– Måten de klarer å engasjere barna på er helt fantastisk. Dette er det beste jeg har sett fra Den Kulturelle Skolesekken noensinne. De som skal hit senere i uka, har virkelig noe å glede seg til, sier lærer Brit Sundfær som var med Byskolen til Midtåsen.

I løpet av uka skal alle byens andre- og fjerdeklassinger - over tusen barn - se forestillingen.

Spennende oppdagelsesferd

Barna dras med på en blanding av oppdagelsesferd, teater, opera og ballett. Et kulturelt mangfold de sannsynligvis aldri har opplevd.

Fuglefangeren Papageno, spilt av Aleksander Nohr, gjør en strålende jobb med å få barnas oppmerksomhet. Her vekkes alle sanser; de lytter etter gjøken, speider etter dyr og må liste seg forbi bjørnen som sover.

I løpet av vandringen gjennom skogen, blir barna med på å fange fugler, synge sanger og lete etter fisk. De får se og høre utdrag fra klassiske stykker som Tryllefløyten og Svanesjøen.

Bildeserie

Dyrenes karneval i Midtåsen

 

Begynte med en tanke

Omgivelsene på Midtåsen innbyr til hverdagsflukt og eventyr. «Tenk om vi hadde en svane i tjernet på Midtåsen». Det var denne tanken som var bakgrunnen til det som foregår der denne uka.

Ved porten ble barna hilst velkommen inn i «dyrehagen» av en, som alltid, engasjert Dag Nilssen. Han trekker i trådene - og holder tråden - underveis i forestillingen også.

Les også: En sliten, men fornøyd arrangør

Etter ukas første forestilling på tirsdag, ble kommunens kulturkoordinator Tine Østby overøst med skryt og godord av lærerne.

– Vi synes jo også det er gøy at vi kan bruke Midtåsen, og gjør gjerne det oftere, forteller Østby.

Et par tilfeldige besøkende til Midtåsen fikk også med seg deler av vandreteateret, og fikk seg dagens opptur. Forestillingen er den samme som ble vist under Midtåsen barnefestival i juli.

Kommentarer til denne saken