Gå til sidens hovedinnhold

– Det har vært veldig gøy, men litt skummelt også

Artikkelen er over 4 år gammel

Fevang skole feiret seg selv med fullsatt jubileumsforestilling.

I hele høst har elever og lærere ved Fevang skole jobbet med forestillingen «For et fe». Tirsdag var det premiere for et fullsatt Verdensteateret.

– Det var litt stress når vi nærmet oss premieren, men arbeidet med stykket har vært veldig spennende og gøy, sier Elisabeth Wendelborg, avdelingsleder ved Fevang skole.

150-årsmarkering

Fevang skole feirer 150 år og forestillingen er en del av markeringen.

– Vi har markert jubileet i hele år, så denne forestillingen er en fin avslutning på det hele. «For et fe» ble skrevet i 1996 av Tor Karseth, men vi har fått lov til å låne det. Hege Erlandsen Aasrum, en lærer ved skolen, har skrevet om stykket litt slik at det passer til vårt jubileum og til både store og små publikummere, forteller Wendelborg.

Wendelborg forteller at de har fått mye god hjelp utenfor skolen. Svein Kinnerød og Elin Feen har hjulpet til med regi, i tillegg har de fått god dansehjelp.

LES OGSÅ: Fevang skole fylte 150 år, men når kom den nye skolen?

– Mye å huske på

Kaja Harbo Bertelsen (12) har hatt en av hovedrollene i forestillingen. Hun har forberedt seg på å spille en ku som heter «Stjerna».

– Det har vært veldig mye å huske på, men veldig gøy og litt skummelt, forteller Kaja.

Mathias Berggren Stokkeland (12) og Emil Helleland (11) har begge store roller i stykket, og forteller at det har vært veldig gøy å være med.

LES OGSÅ: Feiret med sang og sukkerspinn på Fevang skole

Profesjonelle oppgaver

Men det hadde ikke blitt noen forestilling uten de som står bak seneteppet. Amund Aker (12) og Christopher Iversen (12) har hatt mer enn nok å holde fingrene i for å sørge for at forestillingen går knirkefritt for seg.

– Det har vært veldig gøy å vært med, men litt stressende også, forteller Amund Aker som er lydteknikker for forestillingen. Christopher Iversen, som har vært brannvakt, forteller at han synes hans jobb med å passe på at alle kommer seg ut dersom det skulle begynne har vært veldig bra. I tillegg har han fått sett hele forestillingen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.