Lover dansefest i fyr og flamme i parken

Fra Los Angeles til Sandefjord: Matoma, 24-åringen fra Flisa, har fått en brakstart på musikkarrieren og bor nå i Los Angeles i USA. Singelen hans «Old Thing Back» er spilt av over 113 millioner ganger på Spotify. 6. august kommer han til Fjordfesten i Badeparken. Foto: Atomic Soul / Handout

Fra Los Angeles til Sandefjord: Matoma, 24-åringen fra Flisa, har fått en brakstart på musikkarrieren og bor nå i Los Angeles i USA. Singelen hans «Old Thing Back» er spilt av over 113 millioner ganger på Spotify. 6. august kommer han til Fjordfesten i Badeparken. Foto: Atomic Soul / Handout

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Etter mye jobb er det nå klart at ett av Norges heteste DJ-navn, Matoma, skal sørge for en dundrende avslutning på årets festival i Badeparken.

DEL

Det ble en livlig avslutning på Fjordfesten da Broiler trøkket til med sin elektroniske dansemusikk i fjor. Med mål om at festivalen skal utvikles hvert år, må arrangørene Rikke Jenssen og Hanne Børrensen Johansen sørge for at årets utgave 5. - og 6. august ikke blir noe dårligere. Derfor har de jobbet hardt for å få tak i årets hovedartist. Og det er ikke helt enkelt.

Stjernespekket program

Med ny musikk: Marit Larsen skal også spille i Badeparken. Da med rykende fersk musikk i bagasjen. Festivalen får også tre artister til, som de ikke kan avsløre helt ennå.

Med ny musikk: Marit Larsen skal også spille i Badeparken. Da med rykende fersk musikk i bagasjen. Festivalen får også tre artister til, som de ikke kan avsløre helt ennå. Foto:

For bare halvannet år siden var det få som hadde hørt om Matoma, eller Tom Stræte Lagergren som han egentlig heter. Men karrièren til 24-åringen har skutt fart på rekordtid, og i dag er sangene hans som «Old Thing Back» og «Running Out», med Astris S, spilt flere hundre millioner ganger på streamingtjenester. Han bor i Los Angeles og fylte operaen i Oslo to ganger som starten på årets Europa-turné.

LES OGSÅ: Marit Larsen kommer med ny musikk til Fjordfesten

– Det er ikke bare å legge pengene på bordet for å få store navn som ham. Det skal passe både timeplan og profil, i tillegg til at konkurransen med utallige andre arrangementer er stor. Han kommer til å sørge for en avslutning i fyr og flammer, sier Børresen Johansen.

Hun er strålende fornøyd med å kunne toppe den allerede stjernespekkede artistrekken med den ettertraktede DJ-en. Allerede er artister som Bjørn Eidsvåg og OnklP & De Fjerne Slektningene lansert.

LES OOGSÅ: OnklP tar med Slekta og kommer til by'n

Denne uka ble det også klart at Marit Larsen skal stå på scenen i parken. Arrangørene er så fornøyde med programmet at de har målsetting om ikke mindre enn utsolgt festival. 6.000 besøkende hver dag.

– Vi har allerede solgt godt med festivalpass, og dette er en artistrekke som vi håper også vil trekke enda flere utenbys fra, sier Børresen Johansen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Matoma har tatt verden med storm. Han har base i LA og er nå på verdensturné.

Matoma har tatt verden med storm. Han har base i LA og er nå på verdensturné. Foto:

Planlegger to år fram

Å legge til rette for transport til andre Vestfold-byer er én del av festivalens utvikling. En annen er samarbeidet med Henrik Sandvik og Grenseløse muligheter.

Nytt samarbeid:  Prosjektleder for Grenseløse muligheter, Henrik Sandvik, og arrangør av Fjordfesten, Hanne Børresen Johansen, gleder seg til å kunne samarbeide i tiden fram mot festivalen.

Nytt samarbeid: Prosjektleder for Grenseløse muligheter, Henrik Sandvik, og arrangør av Fjordfesten, Hanne Børresen Johansen, gleder seg til å kunne samarbeide i tiden fram mot festivalen. Foto:

– Prosjektet vårt handler om å skape vekst og positiv utvikling for Sandefjord, og det å støtte oppunder positive satsinger i byen er en naturlig del av det. Vi ønsker å være synlig e der folk samles – vår kampanje Tenk stort, tenk Sandefjord dreier seg blant annet om å få mennesker og selskaper til å etablere seg her, sier Sandvik.

– Vi ønsker å vise fram mangfoldet Sandefjord har å by på, og sånn sett er Fjordfesten midt i blinken for oss. Vi gleder oss til fest i parken, legger han til.

LES OGSÅ: Dropper "Tenk stort"-monumentet

Det er ingen selvfølge at det skulle bli en niende festival, eller at den skulle bli så stor.

– Jeg tror det er viktig at vi har jobbet mer med hjertet enn hodet, sier Børresen Johansen.

Selv om arrangørene er opptatt at utvikling hvert år, vil de beholdt familiekonseptet de er veldig stolte av. Dermed vil både femåringen og bestemor kunne kose seg sammen også på kommende festivaler. For dette er første gang de har planlagt to år fram i tid.

LES OGSÅ: Tenker stort – og handler raskt

– Neste år er det jubileum. Vi kan jo ikke gi oss før den tid. Men jeg tror vi kan si at Fjordfesten er kommet for å bli, sier hun med et lite smil.

Artikkeltags