Se hvem som kommer til Fjordfesten

FOR TREDJE GANG: Svenske Timbuktu og bandet hans Damn! kommer tilbake til Fjordfesten for tredje gang. Tidligere har svenskene avsluttet folkefesten. I år skal de dra den i gang.

FOR TREDJE GANG: Svenske Timbuktu og bandet hans Damn! kommer tilbake til Fjordfesten for tredje gang. Tidligere har svenskene avsluttet folkefesten. I år skal de dra den i gang. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

De tre første artistene som er klare for Fjordfesten, har alle vært her tidligere. Arrangørene mener de tre oppfyller lykkeformelen: God musikk + showfaktor = knallstemning.

DEL

Svenske Timbuktu (heter egentlig Jason Diakité) og bandet Damn! var i Badeparken både i 2012 og 2014. Nå kommer söta bror for tredje gang.

– Én ting er Jason selv. Men med det bandet og den blåserekka, er det bare en helt fantastisk liveopplevelse, sier Hanne Børresen Johansen, som sammen med Rikke Jenssen står bak Fjordfesten-konseptet.

Timbuktu har tidligere avsluttet Fjordfesten, men denne gangen skal han åpne det hele. Han og bandet er først ut på scenen fredagen.

LES OGSÅ: Rockerne satser både klassisk og nytt lørdag 24. februar

Viste til D.D.E.

– Vi ønsker å ha flere folk inn tidligere på fredag. Når Timbuktu og Damn! skal levere, blir det trøkk fra første tone. Da får vi en veldig bra start på fredagen, mener Johansen.

I fjor leverte hun jo et sykt bra show.

Hanne Børresen Johansen, Fjordfesten-arrangør

Hun vedgår at de har jobbet hardt for å få en så anerkjent artist til å si ja til å være først ut – store navn ønsker gjerne å avslutte.

D.D.E.-oppskriften fra i fjor ble brukt som argument for å få Timbuktu med på planene:

– D.D.E. startet tidlig i fjor, og sa etterpå at det fungerte veldig bra for dem. Siden det fremdeles var dagslys, så de gleden i publikums ansikter – de så ikke bare en hoppende masse, sier Johansen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KOMMER HJEM IGJEN: Ina Wroldsen, som sto på scenen under Fjordfesten 2017, kommer tilbake igjen til festen i Badeparken i hjembyen i august 2018.

KOMMER HJEM IGJEN: Ina Wroldsen, som sto på scenen under Fjordfesten 2017, kommer tilbake igjen til festen i Badeparken i hjembyen i august 2018. Foto:

For en stund tilbake ble det offentliggjort at både CC Cowboys og Ina Wroldsen er booket til Fjordfesten i august.

– Sa ja med én gang

CC Cowboys er nesten for veteraner i Badeparken å regne. De var med allerede på den første utgaven av Fjordfesten (2008), og returnerte i både 2011 og 2013. I år blir altså fjerde gang.

– Dette bandet er kjent, kjært og norsk. De skaper allsangfølelse og trøkk hos publikum. Ungdom hører i dag på CC Cowboys-klassikere som foreldrene deres har hørt på i mange år, sier Johansen, som til Fjordfesten i fjor ikke fikk booket CC Cowboys fordi bandet var opptatt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NORSK OG KJÆR: CC Cowboys, med vokalist Magnus Grønneberg i spissen, tar i august 2018 nok en gang turen til folkefesten i Badeparken.

NORSK OG KJÆR: CC Cowboys, med vokalist Magnus Grønneberg i spissen, tar i august 2018 nok en gang turen til folkefesten i Badeparken. Foto:

Låtskriver og artist Ina Wroldsen fra Sandefjord sto på scenen i Badeparken i fjor, og lot seg ifølge Johansen ikke be to ganger om å komme tilbake.

– Hun sa ja med én gang, og vil veldig gjerne spille i hjembyen. I fjor leverte hun jo et sykt bra show, mener Johansen.

LES OGSÅ: – Dette hadde jeg ikke ventet fra Sandefjord kommune

Snart slippes flere navn

I løpet av de neste ukene skal Fjordfesten slippe navn på andre artister og band som kommer.

Allerede nå er det klart at det blant annet er svært kjente norske navn. Noen har spilt på Fjordfesten tidligere, mens andre kommer for første gang.

– I tillegg har vi sikkert fått over 20 eposter med lokale band og artister som gjerne vil spille hos oss. Det er veldig bra, for Fjordfesten skal også være et sted der unge og mindre kjente navn kan få delta, sier Hanne Børresen Johansen.

Billettsalget er også kommet i gang, men hun vil ikke røpe hvor mange som er solgt hittil. Dog:

– Vi har solgt omtrent dobbelt så mange nå som på samme tid i fjor, forteller hun.

Fjordfesten 2018

■ Skjer i Badeparken 3. og 4. august

■ Arrangeres for 11. gang

■ Planen er fire artister/band på scenen fredag og åtte-ni på lørdag

■ Disse artistene er allerede offentliggjort: Timbuktu & Damn!, Ina Wroldsen og CC Cowboys


 

GLEDER SEG: Hanne Børresen Johansen går stadig rundt med et fotokart av Badeparken. For Fjordfesten skal arrangeres for 11. gang, og nye ideer om hva som skal være hvor, dukker opp når som helst.

GLEDER SEG: Hanne Børresen Johansen går stadig rundt med et fotokart av Badeparken. For Fjordfesten skal arrangeres for 11. gang, og nye ideer om hva som skal være hvor, dukker opp når som helst. Foto:

Artikkeltags