– Jeg har lyst til å gjøre noe som skaper liv i Sandefjord, sier Elisabeth Rudberg.

Den 17. mars skaper hun definitivt liv, for da blir offisiell åpning i galleriet på Kilen, med bobledrikke, gjester og alle som har lyst på en tur innom.

Da hun og familien skulle flytte tilbake til Norge, etter flere år i både England og Belgia, falt valget på Sandefjord. En by hun bare kjente fra sommerferier ved hytta på Østerøya.

Egentlig er hun bachelor innen jus og statsvitenskap. Men dette endret seg da hun bodde i Belgia.

– Jeg malte en del hjemme. En dag banket det på vinduet da jeg sto og jobbet – de ville kjøpe et av bildene mine. Det var da det startet, forteller Rudberg, som opprinnelig er fra Lier i Buskerud.

Dermed vokste kunsthobbyen hennes seg ut av boligen, og plutselig drev hun galleri i Belgia. At hun skulle åpne galleri i sin nye norske hjemby, var derfor ikke helt uventet.

Bruker sand fra Tallakshavn

Galleri ER finner du i andre etasje i Kilgata 17B, med utsikt over den innerste delen av Kilen.

– Det skal være vennlig og enkelt å komme hit, sier hun.

Det aller meste av det du finner i galleriet, har Rudberg laget selv. Akrylbilder går igjen i galleriet. Men her finner du også tekstil, keramikk og resin-bilder. Sistnevnte ser nesten ut som malerier dekket av en glassflate.

– Når jeg jobber med resin, må jeg være rask, for det herdes fort og jeg må legge på mange lag i løpet av kort tid, forklarer Rudberg.

I mange av resin-bildene har hun brukt en råvare som du bare finner i Sandefjord – sand fra Tallakshavn – i de innerste lagene.

– Det er jo gøy å bruke noe fra nærområdet, sier kunstneren.

Les også: Ble inspirert av barokken

Flere planer utover året

Rudberg har både galleri og verksted i de romslige lokalene.

– Jeg har planer om å få til temakvelder og kurs her. Også er jeg på utkikk etter andre kunstnere som vil jobbe litt her, forteller hun.

Fra april kommer en ekstern billedkunstner, som kommer til å jobbe der jevnlig. Og hun tar gjerne imot flere dersom noen har lyst.

Og hvis du lurer på om hun i det hele tatt får bruk for jusutdannelsen sin, er svaret ja.

– Ja, jeg er jo ganske god til å forhandle å inngå avtaler og slikt, smiler galleristen.

Les også: Icona Pop er klare for å avslutte Fjordfesten