Konseptendring hos Galleri Brown

KUNSTNERDUOEN: Unn Elisabeth Stenersen og Rita Lysebo Egren reåpner Galleri Brown førstkommende lørdag, med et helt nytt konsept.

KUNSTNERDUOEN: Unn Elisabeth Stenersen og Rita Lysebo Egren reåpner Galleri Brown førstkommende lørdag, med et helt nytt konsept. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fra nå av blir det mye mer enn maleri og keramikk i det lille røde huset nederst i Thor Dahls gate.

DEL

Galleri Brown ligger i den gamle Brownkiosken, i tilknytning til Kurbadet og Kurbadhagen. De to lokale damene, Unn Elisabeth Stenersen med akrylmalerier og Rita Lysebo Egren med keramikk, har drevet galleri her i tre-fire år.

I flere måneder og til alle døgnets tider har Unn og Rita drømt, grublet, tenkt, diskutert, idémyldret, tegnet og skissert seg fram til et nytt konsept i galleriet.

THOR DAHLSGATE: Galleri Brown ligger som en forlengelse av Kurbadet på vei ned til havna.

THOR DAHLSGATE: Galleri Brown ligger som en forlengelse av Kurbadet på vei ned til havna. Foto:

 

Selger andres kunst

For det første har damene pusset opp huset etter alle kunstens regler og interiøret har gjennomgått en fornyelse.

– Vi har ny og herlig galleribelysning, nye farger på både vegger og tak, og vi har fått på plass tre nye multi-utstillingsvegger. Et svært godt utgangspunkt for å framheve ting vi virkelig brenner for i galleriet, sier Unn og nevner stikkordene, norskprodusert, kvalitet og aktualitet.

Hun forteller om at de skal fylle Galleri Brown med norsk kunst og håndverk av høy kvalitet og aktualitet.

MAGASIN ILLUSTRATØR: Lisa Aisato har flere av sine bilder hengende på de nyoppussede veggene i galleriet.

MAGASIN ILLUSTRATØR: Lisa Aisato har flere av sine bilder hengende på de nyoppussede veggene i galleriet. Foto:

– Vi vil introdusere dere for «våre venner» som er norske, profesjonelle kunstnere og kunsthåndverkere, De vil selge sin kunst hos oss, og en vi er ekstra stolte av å få representere er illustratøren Lisa Aisato, som blant annet er kjent for sine illustrasjoner i Dagblad Magasinet, sier Rita.

Samtidig som de skal fortsette som før med sine egne produkter.

Gamle norske møbler

– Sist, men ikke minst, vil vi fylle galleriet med «våre møbler». Dette er skatter innen norsk møbeldesign og produksjon fra 1950–1970 tallet, brukte småmøbler, designet og produsert i Norge, som vil være til salgs hos oss, sier kunstnerduoen, og understreker at de er stolte av sitt nye konsept.

MØBLER: Gamle småmøbler fra 50 til 70-tallet er en av de nyere tingene Galleri Brown vil satse på.

MØBLER: Gamle småmøbler fra 50 til 70-tallet er en av de nyere tingene Galleri Brown vil satse på. Foto:

I disse dager har kunstnerne også begynt å forberede seg til jul. Førstkommende lørdag inviterer de til en reåpning av Galleri Brown. Med julepyntet lokale, gavedryss til de som er tidlig ute, utlodning av gavekort, pluss gode julegavetilbud.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken