Holder releasekonsert på Draaben

Har gitt ut Cd: Bandleder og bassist Per Mathisen fra Norge (f.v.), gitarist Ruggero Robin fra Italia og trommis Gergo Borlai fra Ungarn. Foto: Privat

Har gitt ut Cd: Bandleder og bassist Per Mathisen fra Norge (f.v.), gitarist Ruggero Robin fra Italia og trommis Gergo Borlai fra Ungarn. Foto: Privat

Artikkelen er over 4 år gammel

Per Mathisen tar med seg italiensk gitarist og ungarsk trommis på turné i Norge.

DEL

Det er sandefjordingen Per Mathisen som leder den internasjonale trioen som han beskriver som «meget høyeksplosiv». De tre kaller seg «Mathisen–Robin–Borlai» som naturlig nok er etternavnene på musikerne som utgjør bandet.

Historien startet med Facebook. Mathisen fikk en melding fra den italienske gitaristen Ruggero Robin. Han spurte om nordmannen ville komme til Italia og spille med ham.

– Robin var ute etter en bassist å spille med og han fikk meg anbefalt av en felles venn, forteller Mathisen, som begynte å sjekke ut Robins musikk på YouTube og andre videodelingstjenester. Det endte med at han tok Italia-turen.

Trommis Gergo Borlai var det Mathisen som ble anbefalt. Også Borlai takket ja til et musikalsk samarbeid.

Har spilt mest i Italia

De tre har spilt mest sammen i Italia. Der har de for det meste holdt konserter. Det er nettopp derfor Mathisen ville legge releasekonserten til Norge. De to andre musikerne har aldri vært her før og Mathisen gleder seg til å presentere fruktene av samarbeidet i Norge.

– Jeg fikk en flott jobb på nasjonalscenen i Oslo. Det førte til at jeg kunne få guttene over. Og det ville de.

Han beskriver musikken deres som veldig funky. De spiller jazz, men mer jazzrock enn bare jazz. Det er utadvendt musikk med mye humor og glede.
 
– Guttane er fantastiske virtuoser. Vi tenker veldig likt når det gjelder musikk og vi liker mye av den samme musikken, forteller Mathisen.

Musikkgleden er stor når de spiller sammen. Det største problemet de har er at italienske Robin snakker fryktelig dårlig engelsk.

– Det er masse misforståelser med språket, men da spiller vi bare i stedet, sier han og ler.

– Vi har det skikkelig gøy når vi spiller sammen. Dette er jo favorittmusikantene mine.

Prosjektet er Mathisens og mesteparten av musikken som spilles er Mathisens egen. På den ferske plata har også trommis og gitarist bidratt med hver sin låt.

Inviterer til fest

Plata er spilt inn i Østerrike, hos Alessa Records som Mathisen har en kontrakt med. Nå håper sandefjordingen at skiva blir klar før turneen starter.

– Og så håper jeg jo selvfølgelig at mange tar turen til konserten, sier han og legger til:

– Vi må jo rett og slett skåle litt med folk. Det blir en fest og det vi driver med er skikkelig show, legger han til.

Releasekonserten holdes på Draaben Bar i Torggata fredag 8. mai klokka 20. Trioen får også tid til en ettermiddagskonsert dagen etter, klokka 16, før de stikker til Sanden Scene i Larvik.

Artikkeltags