Neste luke åpnes med julesang på tunet

Synger i sentrum: Sandefjord Vokalensemble garanterer at julegavehandlende sandefjordinger kommer i julestemning hvis de tar turen innom Bytunet i kveld.

Synger i sentrum: Sandefjord Vokalensemble garanterer at julegavehandlende sandefjordinger kommer i julestemning hvis de tar turen innom Bytunet i kveld. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Dagens kalendergave til lokalbefolkningen er Sandefjord Vokalensemble. De skal synge kjære og kjente julesanger utenfor klesforretningen Hanne ved Bytunet.

DEL

Klokka 18 blir det stemningsfullt når Sandefjord Vokalensemble byr på julekonsert. Koristene skal synge fire julesanger, blant annet «Deck The Hall» og «Jul, jul, strålande jul». De synger også den samiske versjonen av «Deilig er Jorden», som er kjent fra tegnefilmen «Frost». Da akkompagneres koret av bongotromme.

– Julesangene vil garantert sette handlende sandefjordinger i julestemning, sier Kristine Halle Mortensen, markedsansvarlig i Vokalensemblet.

Feirer 15 år i år

Koret ble etablert for 15 år siden. Det består av 22 medlemmer som har sitt utspring fra Sandefjord jentekor og Valens solistensemble.

Hvalkjæftens julekalender

Et samarbeid mellom Hvalkjæften, Fjorden Sanitetsforening, Sandefjord Byen Vår, Sandefjords Blad og Sandefjord kommune.

En stor kulturdugnad gjennom hele førjulstida, med kulturinnslag hver ettermiddag fra 1. til 24. desember i sentrum.

Hva, hvor og når blir presentert på sb.no dagen før lukeåpningen, og på den aktuelle dagen.

Gratis arrangement, men bidra gjerne i Fjorden Sanitetsforenings innsamlingsaksjon på kontonummer 2480.11.52836.

Pengene går til sommerferie for familier med begrenset økonomi.

På kalenderkonserten tirsdag kom det in 1.900 kroner

Per 15. desember var det samlet inn 40.706 kroner.

Siden 2015 er et jubelår for koret, inviterte de til jubileumskonserten «Jubelbrus» i Hjertnes i september.

Koret har gjennom årene markert seg i korkonkurranser både nasjonalt og internasjonalt. Sist i Riva del Garda i Italia med gull- og sølvdiplom i sakral og folklore.

Enda mer jul til helgen

Vokalensemblet skal også holde julekonsert i Sandefjord kirke før høytiden ringes inn.

– Det er en årlig tradisjon, og for mange i Sandefjord er denne konserten et «must» for å komme i julestemning, forteller Halle Mortensen.

Konserten finner sted lørdag 19. desember. Da synger koret enda flere av de kjente og kjære julesangene. Da har koret også med seg flere solister, blant annet fløytisten Marie Lille Haugen. Hun er bare 14 år gammel, men har allerede rukket å stikke av med førsteprisen i en nasjonal fløytekonkurranse.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken