ANMELDELSE: Det mytebelagte tallet 13 fikk mye fokus i forkant av premieren, etter at både lydmannen og koreografen ble satt ut av spill i starten av juni. Men da showet startet foran et fullsatt telt – gikk det meste som smurt.

Det er nemlig liten tvil om at Hvalsommer-gjengen kjenner sitt publikum som hånd i hanske, noe som ble ettertrykkelig bevist da én etter én reiste seg og applauderte avslutningsnummeret i teltet lørdag kveld.

Heljar Berge & co. har igjen levert en revy som fenger publikum, og det er tross alt det det handler om.

En god blanding av lokal humor, «snakkiser», kostymer og musikk kan kort og greit beskrives med to ord:

Det funker.

Bredt utvalg

Det er folkelig underholdning med en passe stor dose lettkledde skuespillere og en del nachspiel-humor.

Men ikke misforstå: Hvalsommer 13 er også mye mer. Et bredt spekter av sketsjer, med alt fra politikk og fotball til russefeiring, ølbrygging og kjønnssykdommer – flettet fint inn gjennom to akter med mange høydepunkter.

Som i mange andre revyer, er det perioder hvor latteren stilner. Årets Hvalsommer treffer heller ikke med alt, men de treffer med mye, og det er en prestasjon i seg selv når vi snakker om den 13. revyen i rekka.

Saken fortsetter under bildegalleriet.

Bildeserie

Se bildene: Premiere på årets Hvalsommer

 

Den lokale humoren er godt ivaretatt. Kommunesammenslåingen får naturlig nok ikke like mye plass som i fjor, men visste du for eksempel at Sandefjord har blitt landets største asylmottak?

Hvalfangerbyen har tross alt tatt imot 15.000 personer fra Stokke og Andebu!

Herlig Trump-parodi

Et av kveldens store høydepunkt var André Klausens Trump-parodi. «Ronald Hump» tok fort over føringen på et FAU-møte. Latterbrølene var mildt sagt mange da Klausen dro fram pekefingeren og ville bygge en mur for å holde barna fra naboskolen unna. Selvfølgelig ble han ny FAU-leder!

Den første delen av revyen er definitivt bedre enn den siste, som ikke ga like mange store latterkuler. Den første sketsjen etter pausen handler om to DJ-er, og slo heller dårlig an, og det tok litt tid før gjengen kom opp på nivået fra første del.

Sketsjene om drømmeferien og ølbrygging er heller ikke blant de aller beste, men sangnumrene skapte stor stemning i teltet. Beyoncé-slageren «Halo» ble byttet ut med «Geilo» og ble framført på strålende vis av Heljar og Dorina. Overdreven ølbrygging til tonene av «Djengis Khan» er heller ikke å forakte.

Kvelden avsluttes med en «ekte kodøling». Heljar Berge kommer inn til tonene av «Møkkamann», og leverer flere gullkorn. En ganske morsom sketsj, i det som alt i alt var en ganske morsom revy.

Terningkast: 4

Anmeldt av Erik Andreassen

Fakta

  • Hvalsommer 13 - på dypt vann
  • Spilles i Fon-teltet mellom 24. juni og 29. juli.
  • Medvirkende: Dorina Marie Eldøy-Iversen, Mari Dodd Kjølstad, André Klausen, Heljar Berge, Petter Vermeli, Hanne Beck, Ingrid Aspaas og Oscar Zimmermann Greger.
  • Musikk: Lars Støvland (ansvarlig), Jonas M. Lima (trommeslager og kapellmester), Torkil Myhre (gitarist), Odd Harry Svendsen (bassist), Haavard Flaaten (tangenter).
  • Koreografi: Anette Amelia Hoff Larsen.
  • Regi: Lars Kristian Flemmen.
  • Andre: Knut Hamre (rekvisitør), Tove Solli Kristiansen (kostyme), Håvard Henriksen (trubadur og "potet"). 
  • Billetter kan kjøpes på hjertnes.no.