Ibiza? eller et jorde i Stokke

Snart smeller det: Avisa besøker festivalen tidlig lørdag ettermiddag. Det er lett regn i lufta og bare et fåtalls folk har ankommet.  Filmingen og elektronika-musikken er i gang og utover kvelden vil hele området omgjort til en stor bevegelig folkemasse.   foto: Atle Møller

Snart smeller det: Avisa besøker festivalen tidlig lørdag ettermiddag. Det er lett regn i lufta og bare et fåtalls folk har ankommet. Filmingen og elektronika-musikken er i gang og utover kvelden vil hele området omgjort til en stor bevegelig folkemasse. foto: Atle Møller

Artikkelen er over 2 år gammel

Da Ibiza Vibes Festival ble arrangert for tredje gang, havnet festivalen på et jorde ved Borgeskogen og elektronikamusikken strømmet ut over Stokkes nattehimmel.

DEL

Det hele startet for tre år siden med en kreativ vennegjeng, bestående av musikkprodusenter og folk med store foto- og filmambisjoner.

De ville ha seg en skikkelig fest, så de dro dypt inn i Stokkes skoger, der fant de seg en gjørmete lysning og fraktet inn drikkevarer, musikk og halm.

LÆTTIS:  f.v.: Bethina Johannessen og Ida Bertelsen forteller at festivalen er bare så «lættis», den er også «verst» og ikke noe «pes»?

LÆTTIS: f.v.: Bethina Johannessen og Ida Bertelsen forteller at festivalen er bare så «lættis», den er også «verst» og ikke noe «pes»?

I fjor begynte festivalen å bli tatt seriøst. Flere folk hadde oppdaget den og da ble den også arrangert med utsikt over Akersvannet, det også i Stokke.

Tatt steget videre

– Under helgens tredje Ibiza Vibes Festival, har vi bygget en kulere scene, fetere «Line-up» og bedre lyd og lys, sier festivalsjef Mats Nerland.

Festivalens gjester er som sagt en stor venners venner-gjeng, men åpen for alle.

EUROPALLER: Stort sett alle installasjoner er bygget med Europaller, listverk og presenninger. Her er en av barene.

EUROPALLER: Stort sett alle installasjoner er bygget med Europaller, listverk og presenninger. Her er en av barene.

– På plakaten i år har vi mye kvalitet. Det er nærmere 20 artister som skal utfolde seg. Flere filmcrew og vloggere kommer også.

Vi satser på en helt ny og spesiell festivalopplevelse, derfor legger vi ned mye tid på å bygge alt selv og legge festivalen til sære steder.

SJEFEN: Mats Nerland er superfornøyd med lokalitetene og årets uttrykk på festivalen. Han konstaterer at det er stille før stormen.

SJEFEN: Mats Nerland er superfornøyd med lokalitetene og årets uttrykk på festivalen. Han konstaterer at det er stille før stormen.

Vi vil skille oss ut og ta skrittet videre, samtidig som målet er å bli Norges nye «Tomorrowland». (kjent elektronisk musikkfestival, arrangeres i Belgia), forteller Mats Nerland.

Han legger også til at festivalen er en stor dugnad der målet ikke er å tjene penger, men å ha det utrolig gøy.

Små kjendiser

På festivalområdet møter vi Andreas Hem, han forteller at han filmer for sin egen «vlogg». Like viktig som en bra festival, er å få spredd budskapet.

Andreas har 8.000 følgere som skal få en smakebit, samt at han er en av mange som lager en «aftermovie» av festivalen. Det er årets «Aftermovie» som skal selge inn neste års festival.

Store kjendiser

Det ryktes også i buskene om store navn som kommer innom for å styre DJ-spakene i løpet av kveldsmørket.

Dette er selvfølgelig strengt hemmelig, ettersom managementet til verdensstjernene det ryktes om, vanligvis ville fakturert flere hundretusener for en slik gjesteopptreden.

Det sier jo sitt om festivalens kredibilitet at etablerte artister velger å stille opp «under cover», gratis.

Av andre artister på festivalplakaten var det blant annet:

Sonny Alven, Hayes, Jonas Aden, Tix, Hockenheim Dunisco, Heroless, Dropk, Vegard Harm Noobwork, Voan, Meland x Hauken, Kjuus Zoran, Martin Alexandrow, Andreas Hem Meludo, Ballans og Paul Heres.

Med dette stjernelaget av elektronikaprodusenter vil vi tro at det er mulig å skape følelsen av Ibiza, på et regnvått jorde i nærheten av Borgeskogen, et steinkast fra E-18.

Artikkeltags