150 heldige fikk drømmehelg med Alexander Rybak

Dextra musica og kulturskolelærere fra Stokke, Tønsberg og Sandefjord holder seminar for 150 strykere med Alexander Rybak på SVGS.

Dextra musica og kulturskolelærere fra Stokke, Tønsberg og Sandefjord holder seminar for 150 strykere med Alexander Rybak på SVGS. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

150 unge strykere fra hele Vestfold fikk seg en solid dose ekstra spilleglede og entusiasme etter en hektisk, men akk så morsom helg sammen med Alexander Rybak i Sandefjord.

DEL

– Dette er ikke jobb, det er bare moro. Dere er så flinke og her får jeg alt servert på et sølvfat.

Det sier en energisk og superfokusert Alexander Rybak til det rekordstore strykeorkesteret han har foran seg i aulaen på Sandefjord videregående skole lørdag ettermiddag.

LES OGSÅ: Rybak underviser unge talenter

Øyeblikket etter ljomer «Fairytale» i lokalene og de 150 strykerne på alle nivåer og aldre stemmer i, mens den kjente artisten, komponisten og fiolinisten, peker, dirigerer og korrigerer som best han kan.

SE BILDENE:

– Han er nøye og gir seg aldri, sier bestevennene og fiolinelevene Erlend Strand og Pål Rønnestad Abrahamsen, som deltar i drømmehelgen med Rybak.

Fiolinhelt: Niåringene Erlend Strand (til venstre) og Pål Rønnestad Abrahamsen med helten Rybak.

Fiolinhelt: Niåringene Erlend Strand (til venstre) og Pål Rønnestad Abrahamsen med helten Rybak.

Den startet fredag med terping og øving, fortsatte lørdag med mere terping, øving og veiledning og endte på Hjertnes-scenen søndag ettermiddag.

Seminaret er en del av det såkalte IRIS-prosjektet til kulturskolene, og Sandefjord kulturskole var vertskap for kjempesatsingen.

Han er nøye og gir seg aldri

Erlend Strand og Pål Rønnestad Abrahamsen

LES OGSÅ: Talenter inntar byen

– Det har vært en elektrisk atmosfære hele helgen med autografsessions og hele pakka. Rybak er utrolig flink med elevene, sier prosjektleder og produsent Gunn Edith Nilsen.

– Og en fabelaktig musiker, skyter Marius Astrup Thoresen fra IRIS-prosjektet inn.

Musikkopplæringsprosjektet IRIS er et samarbeid mellom Sparebankstiftelsen/Dextra Musica, Vestregionens Ungdomssymfonikere, El Sistema Norge og Sandefjord kulturskole på vegne av kulturskolene i Vestfold og Grenlands- området.

LES OGSÅ: Kulturskoleelevene er klare for kulturhelg

Artikkeltags