Trine Lise Aadne (til venstre), Espen Rolstad, Frode Aleksander Rismyhr, Anette Holand og Monica Hofstedt-Moe presenterer Super Ivo (Ivo DaCapo).
Flemming Hofmann Tveitan

Superhelter som synger sakte mens du tisser

«Årets sprekeste sommershow» har showgruppa Ivo DaCapo satt som merkelapp på sitt sommershow nummer 13. Samme kan det være – alt sammen er likevel bare rør.
Publisert

Det forteller mannen bak samtlige tekster i showgruppa, Espen Rolstad, når Sandefjords Blad spør hva årets sommershow, «Superivo», skal handle om. Er det en rød tråd?

– Neida, det er som vanlig bare rør fra ende til annen, gjentar han.

LES ANMELDELSEN FRA ÅRETS SHOW: Spreke tenåringer som tenker stort

Men så enkelt er det selvsagt ikke å lage et sommershow som år etter år trekker sandefjordingene ut av grilldressen, inn i sommerstasen og ned på benkeradene foran scenen.

For hva har Anette Holand, Frode Aleksander Rismyhr, Trine Lise Aadne, Monica Hofstedt-Moe og nevnte Rolstad funnet på i år, tro?

For veldig mange har det blitt et spørsmål som må besvares. Og det gjennom egen erfaring.

Til sammen har rundt 110.000 mennesker besøkt showene deres siden starten i Kurbadet i 2004.

Røret Rolstad viser til heter på godt norsk sketsjer, sanger, vitser og revytekster. Altså skråblikk på, og harselas med, hendelser og personer som har stukket seg fram siden sist. Og – som ensemblet glisende kan konstatere:

– Det har vært et veldig bra år.

Husk at jo flere ganger dette har gått bra, desto større blir forventningen

Anette Holand

Den som har fulgt ørlite grann med, har neppe klart å ikke få med seg en viss kommunesammenslåing, kommunevåpenkrøll og tenk stort-debatt ...

Mye å ta av altså, men som alltid foran et nytt show er gjengen sterkt preget av spenning.

For til tross for at de hittil hver gang stort sett har landet fjellstøtt på beina og sendt lattermøre publikummere ut i sommernatten gang på gang, er de på ingen måte blitt blaserte. Det hevder i hvert fall kvintetten selv – og det med overbevisning.

– Nei, vi tar ikke noe for gitt. Én ting er sketsjer på tegnebrettet, noe annet er det når stoffet kommer opp på scenen. Husk at vi lo av vitsene vi skal fortelle allerede i januar, så det er klart vi er nervøse for hvordan publikum vil reagere. Tenk om ingen ler, sier Frode Aleksander.

– Husk at jo flere ganger dette har gått bra, desto større blir forventningene, sier Anette.

Inviterer man på en helaften og selv velger å klistre på merkelappen «årets sprekeste», så må man regne med et visst press. Historien viser at våre fem venner og musikerne med kapellmester Olaf H. Haugan i spissen, tåler presset. I hvert fall har de gjort det hittil.

Slår først, spør etterpå

«Superivo» er altså tittelen på årets show, og i den anledning har humoristene funnet hvert sitt alter ego som superhelt.

Fire av dem er superhelter med myke egenskaper, som å trøste gutter med kjærlighetssorg (Trine Lise), å hjelpe folk med å skrive vanskelige leserbrev i avisa (Frode Aleksander), å være en venn (Anette) og å hjelpe folk som har satt fast snøret i bånn (Espen).

Den femte går rett på sak.

– Jeg slår først og spør etterpå, sier Monica.

En hardtslående skuespiller, fikk vi der altså. Enkelte hardtslående replikker har riktig nok Rolstad ristet ut av ermet, men «Superivo» er et sommershow med én temmelig klar misjon: underholde og få folk til å smile og le, ikke å bringe folk til dypere erkjennelse og varig endret livsanskuelse.

– I utgangspunktet skal alle skjønne alt. Det kan være ganske krevende, sier Rolstad.

Ett språk de aller fleste forstår, er musikk. Og musikk blir det i «Super- ivo».

I utgangspunktet skal alle skjønne alt. Det kan være ganske krevende

Espen Rolstad

– Vi har funnet fram til våre personlige superhelter og laget et skikkelig medley med alt fra Cranberries til Vømmøl. Vi børster også støv av noen lokale helter, så hvem vet, kanskje fol k som Anita Hegerland dukker opp, sier Trine Lise lurt.

Nytt av året: et tissenummer

Ensemblet har også børstet støv av enkelte karakterer fra tidligere show, som «Sandefjordspatriotene» og «Sydenfarerne», men de er plassert i nye situasjoner.

Ellers presenteres noe helt nytt av året: et tissenummer!

– Tissenummer?

– Vi synger en sang ekstremt sakte. Mens vi gjør det, kan folk gå og tisse, kjøpe drikke og ta selfies. Vi stiller opp, sier Frode Aleksander.

Superivo

  • Hadde premiere i Parksalen 17. juni.
  • Spilles hver onsdag, fredag og lørdag fram til 16. juli, med mulighet for forlenget spilleperiode hvis interesse.
  • Park hotell selger showbilletter med middagspakke og underholdning med Kelly Dickson og Werner Kristiansen i Parkhaven.
  • Forestillingene starter klokka 18.30.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.