Jørn Hoel til lokalpub

UTENDØRS: Jørn Hoel holder intimkonsert på Framnes.

UTENDØRS: Jørn Hoel holder intimkonsert på Framnes. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Fredag 21. juli får Knaus Pub på Framnes celebert selskap. Jørn Hoel har mange gode minner fra Sandefjord.

DEL

Artisten tar med seg slagere som «Lost in the Tango» (1993), «Ei hand å holde i» (1987) og «Har en drøm» (1987) til puben i Framnesveien 28.

59-åringen fra Tromsø, som ble årets Spellemann i 1987, framfører soul og blues med en myk og sentimental stemme. Han synger både på norsk og engelsk, og har dessuten et godt grep om den latinamerikanske musikken.

Interesse for mat og vin

Mange kan hans legendariske låter fra 1980-tallet. De siste årene har Hoel også blitt kjent som matskribent og vinentusiast. I begynnelsen av 2016 var han å se i TV2-programmet «Hver gang vi møtes».

Jørn Hoel har gjennom hele karrieren samarbeidet mye med barndomsvennen Steinar Albrigtsen.

– Vi spilte på en kafé i Sandefjord i 1984 eller 1985, da vi ennå var relativt ukjente. Det var den største opplevelsen jeg har hatt i Sandefjord til nå. Da vi var ferdige, begynte publikum å synge og danse til oss. Det var fantastisk. Jeg har kontakt med noen av disse den dag i dag. Vi ble godt kjent, forteller Hoel til Sandefjords Blad.

– En legendarisk by

Siden dette har Hoel og Albrigtsen holdt konsert i Hjertnes kulturhus i 2009, og Hoel har spilt blant annet til sjøs mellom Sandefjord og Strömstad, på nedlagte Big Horn Steak House på Kilen og i Kulturlåven i Høyjord.

– Jeg trives veldig godt i Sandefjord. Det er en legendarisk by. Første gang jeg var der ble jeg overrasket over det sterke forholdet til hvalfangsten. Jeg er jo fra Nordens Paris, hvor det var hvalstasjon i gamledager, sier Hoel.

Hvalstasjonen i Tromsø lå der faren hans vokste opp.

–  Jeg har spist mye hvalkjøtt, og stått nærmest inni «kjæften» på en stor hval, sier han.

Spente arrangører

Intimkonserten fredag 21. juli foregår utendørs. Hoel har med seg Alexander Pettersen på perkusjon.

Dørene åpner klokka 18, og konserten starter to timer senere.

– Vi gleder oss veldig. Jørn Hoel er en fin fyr, så dette blir koselig. Vi har god uteplass, og har nok mulighet til å ha cirka 300 publikummere, sier eier av Knaus Pub, Gunnar Haugen, og legger til:

– Vi er også spente, for vi har ikke hatt en populær artist her før.

LES OGSÅ: Nytt navn og konsept på Framnes pub

Artikkeltags