Gå til sidens hovedinnhold

Tar med seg soveposen og kosebamsen til kirken

Artikkelen er over 5 år gammel

Til helgen gjøres kirkerommet i Bugården om til en stor sovesal med egen stjernehimmel.

Liggeunderlag, sovepose, pyjamas, kosmetikksaker og kosebamser. Det er synet som møter deg hvis du tar turen til Bugården kirke lørdag. Kirkerommet åpnes nemlig for byens 11-åringer – og de blir til dagen etter.

– Vi kan velge selv hvor vi vil sove i kirken, forteller Mina Størby Ueland (11) og kikker seg rundt ved alteret.

Får egen stjernehimmel

I fjor var det flere av barna som samlet seg i et hjørne ved vinduet. Som en ekstra stemningsskaper, skal en projektor sørge for at kirkerommets tak bader i stjerner, slik at barna kan drømme seg vekk under stjernene.

– Jeg gleder meg, og jeg skal ha med meg både godteri og kosebamse, forteller Mina.

 

Siden det er helg, er det lagt opp til mye kos og mye gøy. Arrangementet i menigheten, som for øvrig heter «Lys Våken», starter klokka 16 lørdag. Deretter er det lagt opp et tett program med aktiviteter og leker, både ute og inne. Én viktig gjenstand alle må ha med seg er derfor lommelykt. Det blir felles middag og frokost.

LES OGSÅ: Mobilen inntar kirka

Tanken er at barna som sover over blir i kirken til gudstjenesten søndag er over. Da avsluttes også arrangementet.

Barna har englevakt

Marte Størby Ueland (12), var med i fjor også, siden hun var 11 år og 6.-klassing da. I år er hun valgt ut som «mini-leder». Hun forteller om et artig opplegg og håper det kommer mange til helgen.

Lys Våken 

– Det er selvfølgelig voksne ledere til stede også. De kaller vi for englevakter, forteller Kristin Dybvik, som er leder for trosopplæringen i Bugården kirke.

Hun forklarer at samtlige barn som sokner til Bugården kirke har fått invitasjon til «Lys Våken»-arrangementet hos dem. Det samme gjelder barna som sokner til Sandar kirke. Der arrangeres det også overnatting denne helgen.

LES OGSÅ: Byens nye trosopplærer

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.