– Dette er et samarbeid mellom Blues Factory AS og Vestfold Kulturnettverk. Og med god hjelp fra Kultursupport på lyd, får bandene vist seg fra sin beste side, sier Bjørn Andersen i Blues Factory AS.

Arrangementet hadde mange påmeldinger, men det var kun plass til ni band. Moonshine Sneakers, Taala, Sad Tourist, The last 24, Caravan Joe, Wedlocks, Kutyas, Arata og Navette Spatiale sto på scenen i løpet av kvelden.

Ikke viktig å vinne

Selv om det vanket gode premier, 10.000 kroner til førsteplass, 4.000 kroner til andreplass og 2.000 kroner til tredjeplass, var det flere band som spilte for å vise seg fram.

– Vi var med i fjor, og vi er med igjen i år. Det er sinnssykt kult å spille foran andre som driver med det samme. Premien blir bare en bonus om vi ender i topp tre, sier Oskar Skorge i bandet Wedlocks like etter de var på scenen.

– Også er det veldig kult når settet gikk så bra, legger Almar Hansen til.

Gutta i Wedlocks har med seg gitar og trommer når de spiller. Den unge duoen trekker fram «Naper'n» som et av stedene de liker å spille.

– Vi har spilt litt på ungdomsklubben, og det er utrolig kult å vise folk hva vi driver med, sier Hansen.

LES OGSÅ: Se oversikten over kulturaktivitetene i helga: Rockere skal riste Rukla

Stakk av med seieren

Vinneren av årets Bandgathering ble Tor-Magnus Sandbekk fra Stokke. Han kaller seg Caravan Joe på scenen, og var ikke i tvil om hva pengene skal gå til.

– Jeg har bestilt en gitar som må nedbetales, så der kommer jo pengene godt med, sier han før han tenker seg om.

– Eller jeg har lovet trommisen at jeg skal spandere pizza på han, så da må jeg jo nesten det og.

Skorge, i bandet Wedlocks, er kjapp til å påpeke at det er bedre å spandere pizza enn å dele pengene på to.

Sandbekk har spilt som Caravan Joe på puber i lokalmiljøet hver helg i nesten to måneder, men han er ikke i tvil om hvilke opptredener som var kulest.

– Jeg varmet opp for et boyband på Fjordfesten i sommer, men det kuleste må være da jeg spilte på Notodden Bluesfestival, smiler 19-åringen bredt og legger til at han håper å kunne leve av musikken en dag.

– Det hadde vært utrolig kult, men jeg gjør jo dette bare for gøy.

På pallen

Caravan Joe fra Stokke gikk altså av med seieren og 10.000 kroner. På andreplass, med 4.000 kroner i potten, endte The Last 24 fra Tønsberg. Og med 2.000 kroner i premie og tredjeplass på fredagens Bandgathering endte bass og tromme duoen Arata fra Sandefjord.