12 nye bokskatter fra Liv Gade

Bokinspirator Liv Gade kommer med sine varmeste anbefalinger på Cordelias Hus onsdag kveld. Arkivfoto

Bokinspirator Liv Gade kommer med sine varmeste anbefalinger på Cordelias Hus onsdag kveld. Arkivfoto

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Bokinspirator Liv Gade lover onsdag et foredrag mer glødende enn noen gang.

DEL

Man skulle tro det ikke var mulig, men Norlis brennende engasjerte litteraturmisjonær lover altså å legge på enda litt mer kull i et bokforedrag hun skal holde på Cordelias Hus onsdag kveld.
Der skal Gade snakke om «de råeste bøkene akkurat nå». Blant disse 12 kan hun blant annet røpe at den ferske vinneren av Bokhandlerprisen 2010 er, Jan-Erik Fjells debutroman «Tysteren».

Del

Ble tatt opp på podiet

Det er også herfra det ekstra giret kommer. Gade var nemlig til stede da prisen ble delt ut på Litteraturhuset i Oslo, og ble til overmål hentet opp på podiet av Fjell – som et eksempel på en bokhandler som brenner for faget.
– Steike, det var gøy! utbryter Gade, som etterpå ble kontaktet både av VG og Dagsavisen for intervjuer.
Bokinspiratoren er travlere enn noensinne, med foredrag i alt fra Tysvær til Lindesnes. Men onsdag kommer hun altså til Cordelias Hus.

Bokkjole og poesi

Der lover hun et «gedigent lotteri» med litterære premier. Og ny bokkjole:
– Jeg har kjøpt den i en butikk som heter Kjolegalskap, og har fått brodert inn André Bjerkes ord: «En bok er en rikdom, en bok er en venn, og kan vel ditt vennskap fortjene».
Til Cordelias kommer også poeten Marion Th. Th. Lund for å lese fra sin bok «Dikt fra en nedlagt bensinstasjon», utgitt på LiV forlag.

Artikkeltags