60 unge ville spille i korps

I løpet av det siste året har Andebu skolers musikkorps fått 12 nye medlemmer. Her er et utvalg musikere fra jubileumskonserten til korpset i 2010.

I løpet av det siste året har Andebu skolers musikkorps fått 12 nye medlemmer. Her er et utvalg musikere fra jubileumskonserten til korpset i 2010. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Andebu skolers musikkorps slet med rekrutteringen, men ikke nå lenger. I løpet av det siste året er de blitt 12 flere.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

16. mai i fjor skrev Sandefjords Blad at rekrutteringen til Andebu skolers musikkorps ikke gikk særlig bra. Det endret seg da korpset satt i gang rekrutteringskampanjen «Korps er gøy» med Norges Musikkorps forbund (NMF).

Konsert

– Kampanjen gikk ut på at to profesjonelle musikere holdt konserter ved skolene i Andebu. Det førte til at 60 barn ville spille i korps, sier korpsleder Bjørn Simonsen.
Av de 60 ungene, endte Andebu-korpset opp med 12 nye musikere. Med 20 inne fra før, var det en god vekst for korpset.
I tillegg er det også sørget for å anskaffe instruktører til alle instrumentene. En del nye instrumenter er kjøpt inn etter at korpset fikk pengetildeling fra NMFs instrumentfond.

LES OGSÅ: Nye uniformer i gave

For mye negativt om korps

Korpsleder Simonsen synes det har vært rettet et alt for negativt søkelys mot korps i det siste.
– Mange mener blant annet at det er for mye dugnadsjobbing i korpsene. Men det er ikke mer her, enn det er i andre fritidsaktiviteter, hevder Simonsen.
Han håper korpset klarer å rekruttere like mange i årene som kommer som i fjoråret.
– Da kommer vi til å ha et flott korps i kommunen vår i flere år framover, sier han.
Korpset har likevel en utfordring med at de er for få og for unge musikanter på nasjonaldagen. De siste årene har flere støttespillere stilt opp. Og så er det leid inn andre musikanter.
17. mai går aspirantkorpset, juniorkorpset og hovedkorpset til Andebu skolers musikkorps sammen i toget.
– Vi spiller alltid noe alle kan være med på, men vi spiller også noe som er vanskeligere, så de yngste kan få litt pause. Det tar de veldig bra. Å spille i korps skal jo være gøy, sier Simonsen.

Artikkeltags