Aladdin inntar Kodal

Hanna Wengård (Gurkemeia), Kristoffer Karlsen Halvorsen (Tryllibaba), Ørjan Riis Edvardsen (Aladdin) og Regine Kalleberg er klare for premiere i kveld. Foto: Per Langevei

Hanna Wengård (Gurkemeia), Kristoffer Karlsen Halvorsen (Tryllibaba), Ørjan Riis Edvardsen (Aladdin) og Regine Kalleberg er klare for premiere i kveld. Foto: Per Langevei

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

I kveld er det duket for flygende tepper, magiske lamper og forelskelse på Vonheim.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Ikke før har jubelen etter «Robin Hood» stilnet, så varter kodølingene opp med nok en spennende teaterforestilling – denne gangen beregnet på barn og ungdom.

I kveld går teppet opp for musikalen «Aladdin og den magiske lampen».

Prinsesse Amina lever et isolert og strengt bevoktet liv. Så møter hun tilfeldigvis fattiggutten Aladdin. Det oppstår både romantikk og spenning, men også mange farer som de to må overvinne for å få hverandre ...

Premiereklar gjeng

Hovedrolleinnehaverne kan melde om at premierenervene har meldt sin ankomst, men aller mest gleder skuespillerne seg.

I flere måneder har de terpet på replikker og levd seg inn i karakterene sine for å kunne gi publikum en eventyrlig opplevelse.

– Det er alltid gøy å være med på disse oppsetningene, forklarer Kristoffer Karlsen Halvorsen (14), som spiller trollmannen Tryllibaba.

Ørjan Edvardsen Riis (12) fikk nærmest sjokk da han ble tilbudt hovedrollen.

– Jeg var sikker på at jeg skulle få en biteliten statistrolle. Jeg trodde nesten ikke det jeg hørte da de sa jeg skulle spille Aladdin. Akkurat nå gruer jeg meg noe veldig, men det går sikkert over, forteller han.

En annen stor rolle i stykket er Gurkemeia – en røverdronning av det noe sjefete slaget.

Jeg har alltid likt å spille slemme roller

– Jeg har alltid likt å spille slemme roller. Slik får jeg levd ut den mer rampete delen av meg, forteller Hanna Wengård (12).

11 forestillinger

Nærmere 40 barn fra 10 til 15 år skal i aksjon i det som skal bli 11 forestillinger som skal spilles fram til 6. mai.

Det er imidlertid ikke tegnefilmhelten som vi kjenner ham fra Disney som inntar Kodal. Historien er fritt dramatisert, men regissør Tommy Taraldsvik har valgt å være mer tro mot det originale eventyret fra «Tusen og én natt».

Les også: Pusser opp for å overleve

Det var med ydmykhet han tok fatt på oppgaven i fjor høst.

– Jeg er mektig imponert over Vonheim og gjør det som står i min makt for å at dette skal bli så bra som mulig, sier regissøren, som til daglig jobber jobber på Skjærgården kulturskole på Nøtterøy.

Tror på ny suksess

PR-sjef Bjørnar Aas kan melde om en oppsetting med meget gjennomførte detaljer.

Her er det plass til alle som ønsker å være med

– Dette er mer forseggjort enn det som er normalt for en barnemusikal. Vi opplevde stor suksess med «Robin Hood», og selv om dette er et helt annet konsept har vi stor tro på at «Aladdin» blir like godt tatt imot. Det har også gjort oss godt å få inn nye og dyktige folk som Tommy, sier Aas.

Les også: En godtepose av sang, dans og spilleglede

70 frivillige i aksjon

Hele 70 frivillige er i aksjon for å få alt på plass til kveldens premiere. Regissøren synes det er strålende å se hvordan dugnadsånden lever i Kodal.

– Men jeg kjente det allerede første gang jeg kom hit, at et eller annet vibrerte i veggene. Noe helt magisk. det var som å komme hjem. Det virker som at Vonheims inkluderende ånd gir foreldrene et eierforhold til stedet, sier Taraldsvik.

Det kan prosjektsjef Ann-Karin Raastad bekrefte.

– Her er det plass til alle som ønsker å være med!

Artikkeltags