Gå til sidens hovedinnhold

Beate Grimsrud til biblioteket

Artikkelen er over 9 år gammel

Tirsdag 22. mai har du mulighet til å møte en anerkjent og sterk forfatterpersonlighet.

Beate Grimsrud gjester Sandefjord bibliotek. Hun har fått mye oppmerksomhet for sin siste bok, «En dåre fri», som kom i 2010.


Grimsrud vil lese fra boka og fortelle om denne fra klokka 19.

Om å være psykisk syk

«En dåre fri» regnes som selvbiografisk, og handler om psykisk syke Eli, som hører stemmer i hodet. Hun går inn og ut av psykiatriske institusjoner.
Elis vilje til å leve og skape er stor, men stemmene bråker og forstyrrer. Likevel skriver hun bøker og lager film. Hun vokser som forfatter, samtidig som hun kjemper mot sykdommen og lever med psykoser.
Det er en roman om sårbarhet, styrke og humor.
– Boka er en sterk skildring av det å være psykisk syk, både når det gjelder det innholdsmessige og det litterære, sier bibliotekar Marie C. Eikeland.
«En dåre fri» har fått mange priser og nominasjoner, blant annet Kritikerprisen for beste voksenbok og Sveriges Radios Romanpris. Den har vært nominert til Brageprisen, og både Norge og Sverige nominerte den til Nordisk råds litteraturpris i fjor.

Allsidig bakgrunn

Beate Grimsrud er født i Asker, men har bodd i Stockholm siden 1984.
Hun debuterte som forfatter i 1990, og har drevet som film- og radioregissør og skrevet dramatikk for scene, radioteater, TV-dokumentarer og spillefilm.

Kommentarer til denne saken