Blåser en lang marsj i Bakgården

Sammen med Ivo Da Capo i Verdensteateret trekker Hvalsommer rundt 16.000 besøkende hver sommer. – Det er noe Sandefjord skal være stolt av, sier Dorina Iversen (til venstre foran). Hun peker på at begge revyene er spesialskrevet og av lokale krefter, og ikke resirkulerte show fra Oslo. Her er gjengen i full mundur på Torget. Fra venstre: Dorina Iversen, Cornelia Børnick og Dagrun Anholt. Midtre rekke: Øyvind Angeltveit og Heljar Berge. Bak de syngende servitører: Kolbjørn Haugen (18), Anette Løbach (23) og Sara Åsly (19).

Sammen med Ivo Da Capo i Verdensteateret trekker Hvalsommer rundt 16.000 besøkende hver sommer. – Det er noe Sandefjord skal være stolt av, sier Dorina Iversen (til venstre foran). Hun peker på at begge revyene er spesialskrevet og av lokale krefter, og ikke resirkulerte show fra Oslo. Her er gjengen i full mundur på Torget. Fra venstre: Dorina Iversen, Cornelia Børnick og Dagrun Anholt. Midtre rekke: Øyvind Angeltveit og Heljar Berge. Bak de syngende servitører: Kolbjørn Haugen (18), Anette Løbach (23) og Sara Åsly (19). Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Vi kan vente oss den totale galskap når Hvalsommer-gjengen noen uker og varmegrader fram i tid blåser en lang marsj i Bakgården.

DEL

De kaller det verdens beste sommerjobb, gjengen som de siste sju somrene har sørget for haloi og leven i Bakgården.

Det må tilføyes at de i tillegg har brakt til torgs kunstneriske bidrag av høy kvalitet, og det er vel nettopp kombinasjonen av disse elementene som gjør at både sommergjester og sandefjordinger ikke får nok.
Også var det dette med allsangen og dans på bordet da.

LES OGSÅ: Firerbanden blir til fem

Korpsbyen Sandefjord

Temaet humorkvartetten, som nå har blitt kvintett, spiller på denne gangen, er korps og korpsliv.

Det begrunner hvalgeneral Heljar Berge på følgende vis:
– Sandefjord er korpsbyen framfor noen, og alle har hatt en nabo som har terrorisert nabolaget med øving på hornet, sier han.
Selv har han nesten fem års fartstid som trombonist i Andebu skolekorps, og burde være godt kvalifisert til å lede an i både marsj og marsjering.
De andre fire har hatt sporadisk kontakt med korpslivet, og Øyvind Angeltveit har sågar vært duskebærer på Vestlandet.
Hvem vet, i år kanskje han debuterer som drillgutt i Bakgården?

LES OGSÅ: Hoftefest i Bakgården

Går i 17. mai-toget

Vi møter revygjengen sammen med trioen som i år utgjør de syngende servitører, når korpsuniformene utlånt av Haukerød skolekorps, prøvekjøres for første gang.

Vi fornyer oss litt hele tiden og er like sultne på dette hvert år.

Skal vi dømme ut fra spilloppene og ideene humoristene klarte å lire av seg under noen korte minutter med fotografering, har vi mye latter og humør i vente fra fredag 22. juni og noen uker framover.
En smaksprøve får vi allerede på nasjonaldagen, for naturligvis skal Hvalsommer-korpset ikke bare gå, men også spille i 17. mai-toget.

Ny kapellmester

Musikken er vesentlig når sommerens desidert mest hysteriske korpsmønstring ruller i vei. Og i år er den biten ivaretatt på beste måte med Nils Mathiesen som kapellmester. Nytt av året er det også at ensemblet er utvidet med én person. Angeltveit trer tilbake etter et friår og vikar Dagrun Anholt er inne i varmen etter å ha levert varene i fjor.
– Vi fornyer oss litt hele tiden og er like sultne på dette hvert år, sier Dorina Iversen.
Ensemblet som alle jobber landet rundt i løpet av året, gleder seg som vanlig noe grassat til Hvalsommereventyret.
– Det er spesielt å spille på hjemmebane og vi vet at Hvalsommer betyr mye for sandefjordingene, sier Cornelia Børnick.

SE BILDENE FRA FJORÅRETS SHOW: Hvalsommer 2011

Artikkeltags