Fotograf Christin Eide (33) er strålende fornøyd med at hun søndag kveld kåret ble til «Årets Fotograf NFF».

Eide, som er født og oppvokst i Sandefjord, driver eget studio på Bryggen i Bergen.

Mennesker er min preferanse, men jeg har en favoritt i bryllup.

Hun fikk gullmedalje, og fikk seier både i kategorien for beste bryllupsbilde og beste barnebilde.

– I konkurransen stiller fotografer både med store merittlister og lang fartstid, så jeg er ydmyk og takknemlig. Men veldig stolt, sier hun til Sandefjords Blad.

Bryllup og mennesker

Eide– Mennesker er min preferanse, men jeg har en favoritt i bryllup, sier Christin Eide (selvportrett til høyre).

Interessen for foto fikk hun i 18-årsalderen.

Hun tok først toårig utdannelse som grafisk designer, tok en del bilder i den sammenheng og fikk mer sansen for fotografering. Derfor bar det til etterutdanning på skole i Bergen.

– Jeg fulgte kjærligheten og dro til Bergen i 2003, sier Sandefjord-kvinnen som har drevet eget studio på Bryggen siden 2008.

To vinnerbilder

Eide fikk høyeste poengsum i konkurranse med 164 fotografer og 658 innsendte bilder fra hele landet.

Prisutdelingen for det som er landets største konkurranse for fagfotografer, foregikk på Norges Fotografforbunds årlige landskonkurranse som ble avholdt i Strømstad søndag kveld.

– Surrealistisk

– Nå er jeg helt skjelven, sa Eide til BA like etter at det ble klart at hun vant.

– Det var veldig uventet. Det er rett og slett veldig surrealistisk, og selvsagt veldig, veldig kjekt.

Hun sier utmerkelsen er en stor anerkjennelse, og betyr mye for troen på det hun holder på med.

– Med kunder så er det jo slik at de enten liker det du gjør, eller så liker de det ikke. Men priser som dette gjør at du strever enda litt for å gjøre det enda litt bedre.

Når det gjelder året bryllupsbilde, har hun et klart svar på hvorfor akkurat dette bildet gikk til topps. Selv om bildet er enkelt, er det også veldig naturlig.

– De er oppriktig 100 prosent lykkelige. Det er ekte følelser som skinner gjennom, sa hun før hun fortsatte feiringen i Strømstad.

Nylig ga også bryllupsmagasinet Ditt Bryllup Eide sølv i Årets bryllupsfotograf for 2013, for det samme bryllupsbildet.

– En bragd

Juryen sier i sin begrunnelse at det må anses å være en bragd at Eide vant i to kategorier, og i tillegg fikk alle sine fire bilder antatt. Videre sier juryen at Eide tar bilder som berører og vekker følelser hos dem både ved hjelp av motivvalg, tema og et godt valg av veiledende titler.

Eide ble premiert for sine bilder «Serenity», «Lykke», «Ro» og «Elliot».

658 bidrag

I alt 660 bilder ble sendt inn fra hele landet til konkurransen, som avholdes årlig og er åpen for alle Norges Fotografforbunds medlemmer, samt andre yrkesutøvende fotografer.

164 fotografer har levert inn 658 arbeider til årets konkurranse, hvorav 26 bidragsytere er lærlinger i fotograffaget, et tegn på aktive og inspirerende fagutdanninger. Det ble i år utdelt ett gull, 11 sølv, 36 bronse og 258 hederlig omtale, melder Kreativt Forum.