– Ekstra moro med en lokal forfatter!

Butikksjef hos Norli bokhandel på Aagaards plass, Inger Harnes, gleder seg til å lese boka, og tror den vil selge bra i Sandefjord.

Butikksjef hos Norli bokhandel på Aagaards plass, Inger Harnes, gleder seg til å lese boka, og tror den vil selge bra i Sandefjord.

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

At Rikard Spets er sandefjording, fyller de lokale bokhandlerne med ekstra spenning.

DEL

– At en lokal forfatter gis ut på Juritzen er ekstra spennende og morsomt. Det betyr jo at boken får en nasjonal lansering og blir å finne i de aller fleste bokhandlerne. Det er det uhyre få lokale forfattere som oppnår, sier Inger Harnes hos Norli bokhandel på Aagaards plass.

Hun nevner Thomas Martinsens novellesamling «Du» og Hortensmannen Jørgen Brekke med «Nådens omkrets» som de to siste. Men egentlig er det vel bare Dag Solstad og Karin Fossum av de lokale sandefjordsforfatterne som har fått en slik lansering de siste årene.

Norlis bokhandel på Aagaards plass var den aller første butikken i landet som fikk bøkene i går – spesialsendt med budbil.

Fikk raskt sentral plass

De 15 første bøkene fikk umiddelbart en sentral plass på nykommernes bord, og Harnes er spent på hvordan boken vil selge.

– Omtale i mediene er viktig. Folk styrer ofte etter bokanmeldelser. I tillegg er det viktig at vi som jobber i bokhandlene har lest bøkene vi selger, slik at vi kan anbefale folk riktige og gode bøker, sier hun.

Starter lesingen nå

Derfor skal Harnes nå sette i gang og lese boka til Rikard Spets.

– Som lokal bokhandel kan vel kundene egentlig forvente at vi leser den og kan gjøre oss opp en egen mening. Nå har vi boken i hus og kan gjøre det, sier hun.

Satser på jungeltelegraf

Det viktigste salgsfremmende arbeidet, gjøres imidlertid av leserne selv.

– Jungeltelegrafen er veldig viktig. Her i vår butikk er 40 bøker et veldig bra salg. Det er bare de færreste bøkene som selger såpass bra. Foreløpig har vi tatt inn 15 av «Allahs tårer», men det er jo veldig moro om vi må bestille flere, sier hun.

Artikkeltags