Festspill går nye veier

Årets FIV vil ikke bli påvirket av eventuelle nye strategier. Her fra festspillåpningen på Midtåsen i 2008. Foto: Atle Møller

Årets FIV vil ikke bli påvirket av eventuelle nye strategier. Her fra festspillåpningen på Midtåsen i 2008. Foto: Atle Møller

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Et kjennetegn for Festspillene i Vestfold er at hele fylket, fra svaberg til fossestryk, tas i bruk. Sviktende oppslutning de senere årene har ført til at styret diskuterer å gå nye veier.

DEL

Det har i flere år vært diskutert hvorvidt festspillene bør sentraliseres eller ikke, og styreleder Kristin Saga bekrefter at det er en av løsningene som har vært oppe til debatt.

Hva skal vises for hvem

– Jeg vil nødig si noe om hva vi har tenkt før jeg har drøftet saken med politikerne, men jeg kan bekrefte at sentralisering er én av løsningene vi har på blokka, sier hun.
Hun sier det er viktig å tenke over hva som skal vises for hvem, og hva festspillene skal være for hvem.

Det kunstneriske teller mest

– Jeg kan foreløpig si såpass at styret skal hele selskapets interesser, som er både kommunene og fylket. Det blir vanskelig å ta særhensyn til enkeltkommuner, sier hun og understreker at det er det kunstneriske som er det overordnete, ikke spørsmål om geografisk plassering.

Artikkeltags