Gir deg erotikk på og over kanten

Skuespiller Torstein Andersen og sanger Elfi Sverdrup har sammen laget forestillingen «Frekke viser og erotiske folkeæventyr», som de med latter hevder har 16 års aldersgrense. 
FOTO: TORDIS ØDBEHR<I><U></U></I>

Skuespiller Torstein Andersen og sanger Elfi Sverdrup har sammen laget forestillingen «Frekke viser og erotiske folkeæventyr», som de med latter hevder har 16 års aldersgrense. FOTO: TORDIS ØDBEHR<I><U></U></I>

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Hvordan det gikk med kjerringa som klepte rusketuska si og jenta som gikk i skogen, tør vi ikke nevne her. Men på Hubro får du alle grisehistoriene.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Man kan ikke være snerpete, nei. Det starter ganske pent, men så blir det drøyere og drøyere. Dette er ikke for pyser, ler Elfi Sverdrup.
Fredag kveld 6. juli står i erotikkens tegn når Sverdrup sammen med skuespiller Torstein Andersen serverer «Frekke viser og erotiske folkeæventyr».

Følte seg naken

De har hatt forestillingen to ganger tidligere. Sverdrup husker godt både sin egen opplevelse og publikums reaksjoner da duoen nærmest pepret tilhørerne med en haug underlige ord for kjønnsdeler og kjønnslig omgang.
Jeg var spent og visste ikke hvordan det ble tatt imot. Visene og tekstene er jo veldig på kanten. Jeg følte meg ganske naken der jeg sto, forteller hun.
– Publikum reagerte forskjellig. Noen gapskrattet fra starten, mens andre satt måpende med røde, varme kinn en lang stund før de ga seg hen, husker hun.
«Den fyste gong eg mi møydom miste» og «Jenta gikk i skogen» er blant de frekke visene hun skal synge. Andersen forteller blant annet om «Jenta som bare kunne steika vafler» – skjønt det er mulig hun kunne mer ...

Fikk påfyll fra publikum

Sverdrup har samlet på alle slags folkeviser i 35 år, og mange av dem er altså frekke. Hun har lært dem av forskjellige folk: En lærer, en bankfunksjonær, en bonde, en NRK-reporter, et par forfattere og andre.
– Forrige gang kom publikum bort til meg og hvisket meg i øret «jeg kan en sang jeg ikke har tort å synge». Slik fikk jeg mer materiale, forteller hun.
Bente Damhaug på Hubro Litteraturhus & Café synes tospannet Andersen og Sverdrup gjør hverandre gode:
– Det er godt sydd sammen, morsomt, frodig og virkelig mer pirrende enn noe av det som skrives i dag. Og det er en flott del av vår kulturarv, mener hun.

Artikkeltags