Gisle Krogseth med ny CD-utgivelse

De siste seks månedene har Gisle Krogseth hatt en aktiv periode, med reiser til Russland, Bulgaria, Frankrike og Italia. I tillegg til CD-utgivelse blir det også nye reiser til Italia og USA i år.

De siste seks månedene har Gisle Krogseth hatt en aktiv periode, med reiser til Russland, Bulgaria, Frankrike og Italia. I tillegg til CD-utgivelse blir det også nye reiser til Italia og USA i år. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Gitaristen Gisle Krogseth har komponert alt på sin fjerde plate.

DEL

På utgivelsen «Tonescapes» gir Krogseth lytterne 77 minutter med klassisk gitar.

Med på følget er også Sandefjord kammerkor, dirigert av Svein Rustad, Nanset Wind Ensemble, dirigert av Odd Terje Lysebo, klarinisten Roger Arve Vigulf og sangerne Åse Helén Krystad (sopran), Frank Runar Gansmo (bass), Ola Marius Ryan (tenor) og Heidi Tveita (sopran). Tekstene er skrevet av Randi Wedvich fra Stavanger.
Og ikke minst har sandefjordgitaristen med seg serbiske Uros Dojcinovic, også han på gitar.

LES OGSÅ: "Med følelse" fra Krogseth
Blant de 16 stykkene på CD-en er også utdrag av operaen «Sigrid og Eindride». Opptaket er gjort under en konsert i Sandefjord kirke i mai 2011. Mye av materialet er også eldre, men aldri tidligere utgitt. Blant annet er ett av stykkene fra 1981.
– En skrivebordstraver. Jeg har tatt den fram fordi jeg liker å spille den, sier Krogseth til Sandefjords Blad om «Four Pieces» op. 9.
«Tonescapes» er den fjerde utgivelsen fra Krogseth. Hovedsakelig selger han CD-ene i forbindelse med konserter i inn- og utland. Og dem har han mange av. Han kom akkurat hjem fra Italia, og de siste seks månedene har han også vært i Russland, Bulgaria og Frankrike. I juni skal han tilbake til Italia, til urframføringen av et nytt verk – «Trittico» – som han selv ikke skal spille, siden det er for et ensemble. Og i høst tar gitaren ham til USA.

LES OGSÅ: Gitar på høyt plan

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.