Formannskapets vedtak mandag innebærer at museets planer er satt tilbake til start og at museet blir der det er. Museet kan realisere utbygging med et lite glassbygg mot øst og rehabilitering av nåværende bygg, estimert til 32 millioner kroner.– At politikerne satte foten ned, roet halve byen. Jeg har fått utrolig mange henvendelser, både fra foreninger og enkeltpersoner, om at vi må slå ring, og at vi ikke slipper. Ja, dette har virkelig opprørt byen, sier Gunlaug Riis Aakerholt.

– Med et kostnadsbilde på 160 millioner kroner, var det ikke et vondt og vanskelig valg. Hvalfangstmuseet har behov for å bli gjort noe med. Tivolitomta vil ta mer tid, sier Kristin Flåtten (H) til Sandefjords Blad.

Riis Aakerholt har tidligere foreslått å kjøpe nabobygget, som i dag huser Sandefjord Kvinnefengsel. Eiendommen eies av staten. At regjeringen vil legge ned småfengsler rundt om i landet, tror Riis Aakerholt forsterker muligheten.

– Det kan være mulig. Det er ikke urealistisk. At en flink arkitekt kan få det til å bli en del av Hvalfangstmuseet, er jeg ikke i tvil om. Vi får håpe byggetrinn én settes i gang straks, sier Gunlaug Riis Aakerholt.

LES MER OM SAKEN:

Museumsdirektøren talte i løvens hule

– Fengselet kan bli museumsavdeling

– Viser liten vilje til historievern

– Museet må oppgraderes

Hard prioritering

Mu­se­er og byg­ge­pla­ner

Mener Sandefjord må få et eget vitensenter