Hopper i det

Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Til enkeltes forskrekkelse og manges elleville begeistring, hopper Paatalemyndighetene i det igjen.

DEL

Billy Hem og Larsi Askevold er såpass kledelig beskjedne at de ikke sier de vil ta publikum med storm. Det nye showet deres har derfor fått tittelen «Paatalemyndighetene tar landet med bris».

Ut fra responsen på tidligere scenebravader, er det ikke utenkelig at det også i høst kan bli latterorkan på Verdensteateret.

Seks forestillinger er satt opp, med premiere fredag 5. oktober. Sangene, sketsjene og diktene til humorgruppas nye oppsetning er i det store og hele i boks.

Denne uka skal det øves, og også i år blir det en rampete forestilling med mye musikk og standup.

Kultshow

– Kall det gjerne kultshow, det vi gjør. Så når andre show kaller seg gærne, er det en aldri så liten hån mot oss, sier Hem og Askevold med et smil.

Paatalemyndighetene var særlig i sine første år berømt og beryktet for spinnvill og absurd humor. Enkelte publikummere syntes det fikk da være grenser for tullball og tøv. Andre mente det som foregikk på scenen, var bortimot genialt.

Sistnevnte gruppe har vært i flertall, for fanskaren har blitt stadig større.

– Bredere appell

– Vi var nok mer provoserende og sære før. Nå liker til og med bestemor det vi gjør. Men det er ei dame med sans for kvalitet, det altså, sier Larsi Askevold.

– I fjor var det tydelig at vi traff bredere enn vi hadde gjort før, legger Billy Hem til.

De understreker at det ikke betyr at de er blitt tannløse.

– Nei, dette er ikke A4-revy. Paatalemyndighetene er som en kombinasjon av Monty Phyton og Prima Vera. Vi improviserer mye, det er en stil som passer oss og som gjør at ingen forestillinger blir like, forteller duoen.

LES OGSÅ: Show-moro for menigheten

Glede og frykt

I år er Paatalemyndighetene igjen en duo, da Elling Hem er opptatt med egne prosjekter. I det nye showet vil det dukke opp flere gjesteartister, blant andre Torjus Ravnaas, som har vært med på samtlige Paatalemyndighetene-show.

Backingbandet består av Magnus Hængsle og Fredrik Hængsle Eilertsen. De er blant annet kjent fra Svidd Gummi, husbandet til Harald Eia og Bård Tufte Johansen i talkshowet «Storbynatt».

– Dette blir bra, mener Billy Hem, før han legger til: - Å holde på slik vi gjør er 51 prosent glede og 49 prosent frykt. Det holder, dét.

LES OGSÅ: Paataleshow på helsa løs

Artikkeltags