Jesus reddet bryllupsfesten

Jesus, her forkledd som Stein Erik Vestly, sto for den åndelige magien under kjærlighetshyllesten i Sandefjord kirke lørdag. Omkranset av brudepiker (barn i Musikk i Sandefjord Kirke), eget englekor (Torsketruten) og brudepar og bryllupsgjester (bak), viste han seg – som et vidunder.ALLE FOTO: ATLE MØLLER

Jesus, her forkledd som Stein Erik Vestly, sto for den åndelige magien under kjærlighetshyllesten i Sandefjord kirke lørdag. Omkranset av brudepiker (barn i Musikk i Sandefjord Kirke), eget englekor (Torsketruten) og brudepar og bryllupsgjester (bak), viste han seg – som et vidunder.ALLE FOTO: ATLE MØLLER

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Midt under bryllupsfesten gikk vertskapet tomme for vin. Men så dukket Jesus opp.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

I Sandefjord kirke lørdag var nærmest ingenting som i et vanlig bryllup. For det første: Selv om det er svært vanlig å ha kirkelig vielse, er det vel heller sjeldent at festbordet står dekket på alterpodiet – altså i selve kirken.

For det andre: Det er må vel også kunne kalles uvanlig, ja nærmere et mirakel, at selveste Jesus viser seg.

Han hadde attpåtil med seg et helt englekor. For det tredje: Når bruden og Jesus til slutt synger duett rett og deretter hele selskapet svinger seg løs i dans, da har vidunderet skjedd.

Viet Adam og Eva

I familiekirkespillet «Det store vidunder» hylles det største av alt – kjærligheten. Ikke bare kjærligheten mellom mennesker, men også kjærligheten mellom mennesker og Jesus, for dem som tror på ham.

– Kjærligheten – den som ingen av oss klarer seg uten, proklamerte «prest» Therese Bustadmo, før hun viet Adam og Eva. Riktignok er Adam og Eva kjent som de første menneskene på jorda, men i bryllupet var både brudens far, kusiner og øvrige bryllupsgjester til stede. Men igjen: Et vanlig bryllup var det ikke.

Brudeparet er sågar meget godt gift fra før – med hverandre. Hege Kåsin Rusten og Knut Erik Rusten kunne dermed la de ekte kjærlighetsfølelsene utfolde seg.

Det er jo faktisk et vindunder!

Jesus gjorde kjent stunt

Men Jesus troppet trolig ikke opp under deres autentiske bryllup. Men lørdag kom han, og det meget beleilig. For under festen ble det tomt for vin! Og Jesus, som hadde sittet inkognito som en helt vanlig gjest, reiste seg og ba brudepiker og servitører fylle en diger krukke med vann. Og som kjent: Det ble til vin. Hvilket gledet hele gjestebudet, og aller mest presten.

Jeg liker å være midt i det som skjer

– Det er jo faktisk et vindunder! Dette har jeg snakket om søndag etter søndag, sa hun euforisk om at selveste Jesus viste seg.

Publikum fikk festmat

– Jeg liker å være midt i det som skjer – jeg er nær, forklarte Jesus.

I manusforfatter Kristin Sukke Gautestads forestilling, som kanskje spilles igjen til høsten, blir også publikum regnet som bryllupsgjester, og får selvsagt dermed også servert festmat. Brudepikene sang «Kanskje kommer Kongen», og til slutt var det full rockefot på samtlige bryllupsgjester.
Altså: Når kjærligheten får råde, kan selv de vidunderligste og rareste ting skje i kirken.

Artikkeltags