Foreldrekorpset får besøk av en sjelden gjest, nemlig Oslo politiorkester. Orkesteret rekrutterer i hovedsak medlemmer fra Oslo politidistrikt, men har også medlemmer fra blant andre Politidirektoratet, Politiets utlendingsenhet, Politiets sikkerhetstjeneste, Riksadvokaten og Kripos.

Del på Facebook


Lederen i Sande og Mosserød foreldrekorps, John Sørensen, hadde mer enn en finger med i spillet da gjestene ble invitert.

Ble invitert

– Sønnen min, Jarle, har en sivil stilling i Oslo-politiet, og spiller i Oslo Politiorkester. Vi pratet løst og fast om de to korpsene for en tid tilbake, og jeg spurte hvilke planer de hadde. Da de ikke hadde noen for kommende helg, spurte jeg om de ville komme til oss. Jarle undersøkte, og så gikk alt i orden, smiler John Sørensen.


De to korpsene kommer til å spille hver for seg under lørdagens jubileumskonsert, som starter klokka 16.00 i bystyresalen.


– Jeg håper vi kan spille noe sammen mot slutten. Kanskje en marsj som vi begge kan, sier John Sørensen.

Noe nytt, noe gammelt

Han forteller at foreldrekorpset vil spille noe nytt, noe gammelt – og mange kjente melodier.


– Vi kjører et program med mye vanlig korpsmusikk, samt litt swing, sier han.
Det er mange veteraner som har vært med i mange år i Sande og Mosserød foreldrekorps. Helge Bonden er en av dem.


– Helge Bonden og Svein Gjerstad startet korpset for 30 år siden. Helge Bonden var dirigent i 20 år, før han overlot taktstokken til andre, og begynte å spille i korpset selv. Han stiller selvsagt på jubileumskonserten. Det samme gjør Liv Sørholt, som begynte på notekurs da forsledrekorpset ble startet. Hun spiller trompet i korpset i dag, sier John Sørensen. En annen virkelig veteran er Kåre Nytrøen, som har passert 80.

Nyrekruttering

– Veldig mange av oss har vært med i mange år. Vi rekrutterte 10 nye medlemmer for kort tid tilbake, vi ville ha litt fornyelse i korpset. Det er alltid kjekt med nye foreldre som vil spille sammen med oss en gang i uka, sier lederen.


Sande og Mosserød foreldrekorps har 39 medlemmer. Tallet har vært stabilt, men man har hatt over 40 og under 20 medlemmer.


– Vi gleder oss til konserten og håper mange vil høre på, sier John Sørensen.