Knakk knøttekoden


To og treåringene var mildt sagt fjetret over hva Arnhild Staal Pettersen (i gult), Tove Karoliussen og Erlend Smalås viste fram i Varden grendehus. 12. november er de tre tilbake i Sandefjord. Foto: Olaf Akselsen

To og treåringene var mildt sagt fjetret over hva Arnhild Staal Pettersen (i gult), Tove Karoliussen og Erlend Smalås viste fram i Varden grendehus. 12. november er de tre tilbake i Sandefjord. Foto: Olaf Akselsen

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Å fange sprellende småbarns oppmerksomhet i mer enn 30 minutter, er en vanskelig øvelse – men det går.

DEL

Det ble demonstrert ettertrykkelig i Varden grendehus denne uka. Der har meterhøye verdensborgere blitt dratt inn i en forunderlig, vakker og motsetningsfull verden gjennom forestillingen «Appelsiner og sitroner».

Del på Facebook

Kjøpt på markedet

Forestillingen er en del av Den Kulturelle Skolesekkens program, og fanget kommunens interesse under Markedet for scenekunst i mai.
Etter responsen fra barna i Varden grendehus, er det lett å forstå.
– Dette var kjempebra. Barna var helt med hele veien, sier assistent i Ringkollen barnehage, Linda Nilsen.

Magisk teater

«Appelsiner og sitroner» er et godt eksempel på teaterets magiske kraft. Ved hjelp av små grep med lys, musikk, mimikk og bevegelser svinger stemningene hele tiden, og dermed også barnas (og de voksnes) følelser. Skuespillerne beveger hele registeret av sinnsstemninger med lek, latter, gråt, dans og musikk. Og det fungerer som bare det.

SE VIDEO: Mhoo med skolesekken-konsert på SVGS

Ble kysset på scenen

– Stykket er improvisert fram med barn til stede, forteller Tove Koreliussen. Hun har bakgrunn fra Stella Polaris og titulerer seg med klovn. De andre medvirkende er samtidsdanser Arnhild Staal Pettersen og musiker og skuespiller Erlend Smalås. Trespannet var selv svært fornøyd med forestillingene i Sandefjord, og forteller at de blir dønn sjarmert av smårollingene hver gang de spiller.

– I går kom ei lita jente bort og kysset meg på scenen. En annen stakk hodet inn i tubaen, smiler Smalås.
– Barn er jo verdens mest krevende publikum, så når de reagerer som de gjør, betyr det at vi gjør noe riktig, supplerer Staal Pettersen. «Appelsiner og sitroner» spilles som åpen forestilling i Hjertnes 12. november.

LES OGSÅ: En epidemi har rammet kosebamsene

Artikkeltags