Kystnær blues atter en gang

Fjordbluesen – en festival med en misjon. Alle artistene spiller gratis og arrangørene Lasse Klaveness (f.v.), Dag Østby Pedersen og Petter Ohrem bruker overskuddet til å drifte en musikkskole for 26 barn og unge i Nicaragua. – Vi skynder oss langsomt, men ønsker på sikt at enda flere barn og unge som skal nyte godt av overskudd fra festivalen, sier Ohrem.

Fjordbluesen – en festival med en misjon. Alle artistene spiller gratis og arrangørene Lasse Klaveness (f.v.), Dag Østby Pedersen og Petter Ohrem bruker overskuddet til å drifte en musikkskole for 26 barn og unge i Nicaragua. – Vi skynder oss langsomt, men ønsker på sikt at enda flere barn og unge som skal nyte godt av overskudd fra festivalen, sier Ohrem. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Fjordbluesen har for lengst blitt en sommertradisjon. Det var langt fra planen da det hele startet for ni år siden.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Ideen ble sådd en regntung høstkveld i 2003 på utestedet Promenaden.


Sommeren etter så den første utgaven av Fjordbluesfestivalen dagens lys på Lindholmen i Tønsbergfjorden.

Fra idé til tradisjon

– Vi hadde absolutt ingen planer om at dette skulle bli noe mer enn en engangshendelse. Publikum ville det heldigvis annerledes, og lørdag er det niende gangen vi arrangerer Fjordblues, forteller en av festivalens fedre, Petter Ohrem, med et smil.

LES OGSÅ: Bølge-blues i medvind

Etter noen år på Lindholmen og senere Promenaden, ble musikkfesten flyttet til sitt nåværende hjem på Gokstad Kystlag.

– Det er et perfekt sted for oss. Vi har plass til i overkant av 400 mennesker, og vi har tak over hodet hvis vi skulle trenge det, sier Ohrem.

LES OGSÅ: Viktige gitargrep for Nicaragua

Lokal og intim stemning

Det har hele tiden vært et mål å skape en lokal, intim og hyggelig festival. Så også i år.

– Som tidligere år er det stort sett lokale artister som bidrar med et bredt spekter av kunstneriske uttrykk. Vi velger bevisst ikke å hente inn store navn. Helheten skal være viktigere enn den enkelte artist eller band, sier festivalsjefen.

Festivalen åpnes lørdag ettermiddag og holder det gående til langt inn i søndagsnatten. Gratis båttransport går i skytteltrafikk mellom brygga i sentrum og Kystlaget hele kvelden.

LES OGSÅ: Holder dugnad for gitarbarn

Artikkeltags