Lover liv på Fjordfesten

Kodalbandet Tush skal spille på Fjordfesten. F.v.: Hanne Børresen (arrangør), Egil Hågensen, Håkon Bratlien, Vidar Jellum, Kaj Liverød, Sandra Martine Huseklepp og Ørjan Strandskog. FOTO: ATLE MØLLER

Kodalbandet Tush skal spille på Fjordfesten. F.v.: Hanne Børresen (arrangør), Egil Hågensen, Håkon Bratlien, Vidar Jellum, Kaj Liverød, Sandra Martine Huseklepp og Ørjan Strandskog. FOTO: ATLE MØLLER

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Kodalbandet Tush er nå booket til Fjordfesten. Har du ikke hørt dem før? Da burde du se innom James Clark i helgen.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Hanne Børresen, som er en av to som står bak folkefesten, kan nå fastsette at det lokale partyrock-bandet blir et av kveldsbandene som skal spille på festivalen.
Tush spilte på samme arrangement for to år siden, men den gangen regnet det hele bort. Det er også en av grunnene til at arrangørene vil ha dem tilbake igjen. Denne gangen satser de på en knallsuksess.
– Det blir et ultrakick, er beskrivelsen fra Kaj Liverød, gitarist i bandet.

Har blitt tradisjon

Bandet består av Liverød, samt Egil Hågensen (bass), Håkon Bratlien (piano), Ørjan Strandskog (trommer) og Vidar Jellum (vokalist).
Har du lyst til å sniktitte litt på bandet før Fjordfesten, kommer sjansen nå. Etter gammel tradisjon tropper de opp på James Clark på fredag og lørdag.
– Dette blir vel femte gangen omtrent som vi spiller her. Det har blitt en tradisjon å spille den siste helgen i april og første i oktober, forteller Hågensen.
Det går for det meste i coverlåter og folkekjær musikk. At de vil skape stemning er det ingen tvil om.
– Vi skal først og fremst spille musikk som vi selv liker, for å få musikken ordentlig ut til publikum og å få skikkelig trøkk, men det blir sanger som folk flest kan, slår Liverød fast.
I 2009 var de mer et bluesrockband, mens de når har gått over til partyrock. Det er det som skaper liv, ifølge bandets trommis.

Skal showe

Til helgen og på Fjordfesten får de med seg gjestevokalist Sandra Martine Huseklepp. Også Mathilde Espeseth blir gjestekorist når de skal spille i sommer.
– Det blir veldig gøy. Jeg liker spesielt coversanger, for da går det an å showe litt, mener Huseklepp.
Resten av gutta slår fast at det blir show med henne på scenen.

Enorm interesse

I tillegg til Tush har over 200 lokale band meldt sin interesse for å spille på folkefesten.
– Halve Fjordfesten er å vise fram de lokale. Det er viktig å få fram mangfoldet, forteller Hanne Børresen, som legger til at det er plass til seks-syv lokale band på folkefesten.

Artikkeltags