Maker søker kraker

Espen Rolstad (til venstre) og Rune Jonassen er ettertraktet vare blant damene på Vonheim. Nå står de fram og etterlyser avløsning. Damene fra venstre: Heidi Rismyhr, Ingunn Aasheim, Anette Hem. Foto: Per Langevei

Espen Rolstad (til venstre) og Rune Jonassen er ettertraktet vare blant damene på Vonheim. Nå står de fram og etterlyser avløsning. Damene fra venstre: Heidi Rismyhr, Ingunn Aasheim, Anette Hem. Foto: Per Langevei

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Er du mann og ønsker kvinnelig oppmerksomhet og selskap, så er Kodal og Vonheim stedet å være i tiden som kommer.

DEL

Grunnen er ganske enkelt at Kodal ungdomslags amatørteatergruppe (KULA) i disse dager starter arbeidet med å forvandle Kodal til høymiddelalderens Nottingham.

Og foreløpig er Sherwoodskogen spekket med kvinner, men skal rettferdighetskampen lykkes, så må det flere menn til.

LES OGSÅ: PUSSER OPP FOR Å OVERLEVE

Del på Facebook

Norgespremiere

Som de fleste sikkert har fortstått, er det legenden om velgjøreren Robin Hood som skal fortelles på Vonheim. En legende som har utallige varianter, men den versjonen KULA nå kommer med, har aldri tidligere vært vist i Norge.

– Vi skal spille musikalen Robin Hood. Et stykke som opprinnelig er skrevet på tysk, men som vår regissør har omarbeidet til norsk, forklarer prosjektleder Pia Rolstad.

Ifølge Rolstad byr forestillingen på et helt ekstraordinært scenebilde og fantastiske kostymer. Hun trekker også fram musikken som særdeles mektig.

– Jeg drister meg til å sammenlikne dette med både Phantom of the Opera, Les Misérables og Miss Saigon, forteller prosjektlederen. Det er liten tvil om hun er yr av forventning over hva vi kan vente oss i et nyoppusset Vonheim i januar.
Likevel; skal KULAs Robin Hood innfri forventningene, må herrene der ute gripe sjansen, og bli en del av eventyret.

Det burde være mye som frister, for ikke bare står scenejentene i Kodal og venter med åpne armer, de kan også tilby usedvanlige mye moro.

– Det blir mange spektakulære kampscener, og vi har leid inn en egen scenekampinstruktør som skal lære oss kunsten, forteller PR og sponsoransvarlig, Bjørnar Aas.

Han understreker at ingen roller ennå er besatt, og at det derfor er fritt fram for alle – uansett ambisjonsnivå.

– Du trenger ikke være verken sanger eller noen erfaren skuespiller for å bli må dette. Både store og små roller er ledige, frister Aas.

Millionproduksjon

Startskuddet for millionproduksjonen fyres av torsdag kveld, og der er alle lekne mennesker fra 10. klasse og oppover mer enn velkomne til kreativ galskap.

Ønsker du å være med i Robin Hood, så møt opp på Vonheim i Kodal torsdag klokken 18.30.

– Mange mener vi er klin gærne når vi satser så stort som dette. Vi må være nettopp klin gærne, for her i Kodal har vi en teaterhistorie vi må ta vare på, sier Rune Jonassen, som foreløpig har altfor mange damer for seg selv.

LÆR MER OM KULA

Artikkeltags